Els alcaldes del Vallès Occidental demanen un reforç de la vacunació infantil

foto 1 Consell Alcaldies

El Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental ha mostrat la seva preocupació davant el creixement exponencial de la sisena onada a la comarca i al conjunt del país. Un creixement que pot ser encara més greu els propers dies quan es notin els efectes del Pont de la Puríssima, coincidint amb les festes de Nadal. Davant aquesta situació les alcaldesses i alcaldes demanen al Govern instruccions clares, i no pas recomanacions, sobre com desenvolupar les activitats del cicle nadalenc. També demanen un reforç de l’atenció primària i de la vacunació.

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, les alcaldies han manifestat que “som conscients que hi ha un cansament i una fatiga de la ciutadania en general i de col·lectius com els sanitaris i la restauració”. També han demanat “aportar una major proximitat de la vacunació”. En aquest sentit s’ha posat de manifest que a la comarca només hi ha quatre punts de vacunació infantil, fet que pot desencoratjar la població a l’hora d’accedir-hi.

També s’ha demanat “reforçar la tercera dosi de tots els col·lectius essencials”. El president del Consell Comarcal ha explicat que “s’ha de poder accelerar la vacunació de tercera dosi de de les persones d’entre 60 i 69 anys, és a dir 1 de cada 3. Resten pendents de vacunar-se  35.000 persones aproximadament. La vacunació d’aquest col·lectiu és prioritària”.Els alcaldes i alcaldesses han demanat “un reforça a la primària per poder atendre la població”.

Pel que fa al desenvolupament de les activitats de Nadal que s’organitzen des dels municipis, els ens locals demanen criteris clars i normativa que no generi ambigüitat i que tots els municipis puguin actuar seguint les mateixes pautes. Fan la petició al Govern de la Generalitat que es faci una normativa clara en aquest sentit.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?