Els Ajuntaments de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà i Badia celebren l’anunci de la construcció de l’Hospital Ernest Lluch

foto_np_alcaldes_conselleria_salut

Els alcaldes de Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet,  Barberà, i Badia es van reunir ahir amb la consellera de Salut, Alba Vergés, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i la gerent de la Regió Metropolitana Nord, Anna Aran, on els van anunciar la construcció d’un nou hospital de proximitat al Vallès Occidental

Després de diverses entrevistes amb la consellera de Salut amb l’objectiu d’analitzar l’estat del projecte i la seva viabilitat per atendre les necessitats d’una població que supera els 176.000 d’habitants, la construcció de l’Hospital Ernest Lluch ja és més a prop. El Protocol d’inici del projecte se signarà a finals del pròxim mes de gener.

La construcció del nou hospital garantirà una cobertura assistencial més àmplia en una de les regions amb més densitat de població de tot Catalunya, i que requereix amb més urgència un nou centre sanitari, la gestió del qual, dependrà del Parc Taulí de Sabadell.

El centre projectat és el d’un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb una atenció integral que, a més, acostarà a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari. La nova infraestructura es dotarà de gabinets d’alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com cirurgia ambulatòria. Segons anuncia el Departament de Salut de la Generalitat tindrà un cost estimat d’uns 50 milions d’euros en 5 anys.

Els alcaldes i alcaldesses de les poblacions implicades han rebut amb optimisme la notícia que respon a una reivindicació històrica del territori, tot i que afirmen que hi faran seguiment del projecte de manera atenta i coordinada.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?