Elisenda de Clascà: “Nosaltres volem canviar Cerdanyola”

WhatsApp Image 2023-05-04 at 09.11.54

La Iniciativa Municipal de Persones Unides Lliurement i Solidària (IMPULS) és una nova formació liderada per dones que irromp a Cerdanyola i Sant Cugat amb la mirada posada en les properes eleccions municipals. L’advocada Elisenda de Clascà és la candidata a Cerdanyola

l Calia un nou partit a Cerdanyola?
En un país democràtic, la festa de la democràcia s’ha de celebrar. I si hi ha un partit nou està molt bé. El problema seria si sempre hi haguéssin els mateixos. Un partit nou és bo perquè vol dir que la gent més jove amb nous projectes s’anima a participar del projecte de ciutat. Però una cosa són els partits nous com el nostre, que tenen un projecte diferent i som gent més aviat jove, i després n’hi ha d’altres que senzillament han canviat de nom.

l Sembla que amb tantes candidatures serà complicat entrar al consistori. Amb quin objectiu es presenten a les eleccions?
Nosaltres anem a guanyar. A la vida no hi ha res fàcil, però el que està clar és que hi ha una bossa d’abstenció de vot de les últimes eleccions de 14.000 persones que estaven desencantades amb Cerdanyola. Per això hem fet aquest projecte i no ens hem sumat a cap dels existents. Hi havia molta gent que no sabia a qui votar. Creiem que tenim una bona oportunitat per presentar el nostre projecte amb una versió guanyadora, perquè nosaltres volem canviar Cerdanyola.

l Diuen que la veu dels ciutadans de Cerdanyola és el que els guia. Què demanen els ciutadans de Cerdanyola?
En general ens han dit moltes coses. Ens han dit que les colles, per exemple, no s’estan potenciant tot el que s’haurien de potenciar. També que falten espais de trobada i que hi ha molta burocràcia. A Cerdanyola la perceben com una ciutat en decadència. Hi ha moltes ciutats amb menys recursos que la nostra i que han avançat molt més. El potencial i el múscul econòmic Cerdanyola el té, l’únic que no s’està notant i probablement s’està aplicant a coses que no fan que la ciutat se’n surti. També es queixen de l’aparcament. Els corredors de transport públic són absolutament insuficients i posen en desavantatge els ciutadans de Cerdanyola. Al Centre Direccional el 80% dels treballadors arriben amb transport privat. Projectes existents com el tram Vallès, que existeixen i estan planificats, no s’estan executant. També ens demanen molt habitatge social de lloguer i que falten instituts de grau mig i espais esportius i lúdics. També falten espais de trobada per als joves, que són el nostre futur. A la nostra llista tenim gent molt jove en la qual creiem i els empoderem. Després hi ha un gran problema amb el tema de l’atenció sociosanitària. No s’ha fet l’Hospital Ernest Lluch. No s’estan fent els deures i Cerdanyola podria ser una ciutat espectacular.

l Defensen una administració propera, dinamitzar els Ajuntaments i agilitzar la burocràcia per poder arribar al ciutadà abans que no sigui massa tard. Com ho pensen fer?
El primer que hi ha d’haver és voluntat política. Nosaltres tenim al nostre equip la Maite de Miguel Andrés, advocada especialista en dret social, que ha detectat que fa falta una persona tècnico legal a l’Ajuntament perquè ajudi a aquell ciutadà que va més perdut. Amb la tecnologia que hi ha aquí, la intel·ligència artificial i la digitalització, estic seguríssima que la burocràcia no ha de ser un problema.

l Concreti’m les cinc propostes que considera més rellevants del seu programa electoral?
Podríem començar per l’Hospital Ernest Lluch. Tots sabem que el Taulí està molt saturat. Gent del sector de la sanitat diu que un hospital a Cerdanyola millora l’atenció dels CAP també. La segona podria ser el TramVallès. I no estem inventant res, estem exigint coses que ja s’haurien d’haver realitzat. Després soterrar l’estació de Renfe i generar un pàrquing a la zona que quedaria a la superfície. També proposem la dignificació de l’avinguda Catalunya i estudiar desviar el trànsit pel costat del riu Sec. I finalment proposem que s’estudiï l’aplicació d’una bonificació de l’IBI per a les persones amb infants de 0 a 3 anys i per a les persones de més de 80 anys.

l Aconseguir el soterrament de l’estació de RENFE de Cerdanyola és una proposta molt ambiciosa. Ho veuen possible?
Ho veiem possible perquè al final no prometem res que no s’hagi fet a d’altres ciutats. Estem parlant d’un Mirasol o d’un Valldoreix. És perfectament possible, el que fa falta és un acord amb les administracions. I aquí tenim un govern socialista i a l’estat un govern socialista també. Per tant, tenien la millor situació per fer-ho i no ho han fet… Creiem que ho haurà de fer una altra persona o un altre grup. Però el que està clar és que es pot fer, perquè s’ha fet en altres llocs.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?