Eli Nolla, candidata a cuinera revelació a Madrid Fusión 2022

elinollanormal
Eli Nolla i Josep Roca / Foto RESTAURANT NORMAL

La cuinera cerdanyolenca Eli Nolla (restaurant Normal) ha estat nominada per ser cuinera revelació a la propera edició de Madrid Fusión, un guardó que es lliurarà el 30 de març. “És un gran plaer estar entre tant talent”, assegura la jove xef. Nolla comparteix nominació amb Carlos Hernández (ConSentido, Salamanca), Xosé Magalhaes i Lydia del Olmo (Ceibe, Ourense), Juan Viu (restaurante Viu i Bar Barrunto, Barbate), Alex Paz i Olga García (Fuentelgato, Huerta del Marquesado), Pedro Aguilera (Mesón Sabor Andaluz, Alcalá del Valle), Paco Villar i Sole Torres (Terra Olea, Córdoba) i Adrián San Julián (Yume Gastro, Avilés).

L’equip de Madrid Fusión Alimentos de España ha recorregut el nostre país a la recerca de talent jove i noves idees. En aquesta oportunitat, la selecció està conformada per cuineres i cuiners que compten amb un projecte propi i la línia de treball del qual destaca per les seves qualitats humanes i professionals. Un grup d’experts –premsa i aficionats al món gastronòmic– donaran el veredicte entre els finalistes i el dia 30 de març es coneixerà el nou cuiner revelació del 2022 a l’auditori d’IFEMA.

Nolla està alcapdavant del restaurant Normal (Girona) dels germans Roca des del juny de l’any passat. Allà, la cerdanyolenca representa el llegat de la cuina matriarcal amb tota la cultura que l’acompanya. “A Normal hi conflueixen tres generacions, l’àvia Angeleta, la nostra mare Montserrat Fontané i ara Elisabet Nolla, la mestressa formada al Celler i a Casa Cacao amb nosaltres. Eli és una dona amb talent que ens ajuda a aproximar-nos a aquesta gran cuina que reconforta”, assegura Pitu Roca. Els plats de la cerdanyolenca són “suculents, meditats, actuals. I encara que de gestos antics, posen en relleu el valor de receptes amb tanta tècnica com fonament. Una imatge resumida de la gran cuina mare”, asseguren.

Trajectòria

Abans de ser la responsable del Normal, Nolla era la cap de cuina del Celler de Can Roca. La cerdanyolenca va iniciar-se al fogons per casualitat, ja que estudiava psicologia quan va començar a treballar a un restaurant per pagar-se els estudis. La cuina la va omplir i va deixar la carrera per estudiar a l’escola Hofmann. Al 2020 el Basque Culinary Center va escollir Nolla com una de les millors cuineres menors de 30 anys d’Espanya.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?