Eleccions municipals: Tots els alcaldables

WhatsApp Image 2023-05-26 at 09.14.21

Les eleccions municipals del 28 de maig compten amb 13 candidatures que opten a l’alcaldia, tres més que al 2019.  En aquests comicis podran exercir el seu dret a vot 43.683 persones en les 75 meses electorals repartides entre 16 col·legis electorals. El dia de les votacions, els col·legis electorals estaran oberts des de les 9 fins a les 20 hores.

Al 2019 hi va haver una participació vuit punts per sobre respecte al 2015

A Cerdanyola, al 2019 els comicis locals van comptar amb un 65’80% de participació, 8 punts més que a les eleccions de 2015 en què van participar el 57’62% de l’electorat de la ciutat.

Les llistes i els alcaldables

Els candidats a l’alcaldia són Carlos Cordón (Partit dels Socialistes de Catalunya-Units-Candidatura de Progrés),  Albert Turon (Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal), Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola-Compromís Municipal), Pedro Arco (En Comú Podem-Confluència), Pau Ortolà (Ciutadans-Partido de la Ciudadanía), Ivan González (Guanyem Cerdanyola-Alternativa Municipalista), Norman Portell (Bellaterra Endavant),  Óscar Conde (Vox), Anabel Plans (Partido Popular/Partit Popular), Ramon Andreu (Gent per Bellaterra), Octavi Sena (Ara Cerdanyola-Ara Pacte Local), Carmen León (Valents) i Elisenda de Clascà (Iniciativa Municipal de Persones Unides Lliure i Solidàriament).

El 17 de juny és la constitució dels nous ajuntaments

El 31 de maig (tercer dia següent a les votacions, a les juntes electorals de zona) té lloc l’escrutini general. Després de resoldre reclamacions o recursos que puguin sorgir, els resultats oficials es publiquen al BOE fins a 40 dies després de la proclamació dels electes. I finalment el 17 de juny és la constitució dels nous ajuntaments, amb els electes es converteixen en regidors i regidores i trien el nou alcalde o alcaldessa.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?