Eleccions generals 23J: Totes les valoracions

WhatsApp Image 2023-07-24 at 11.21.39

El PSC-PSOE ha estat la candidatura més votada a Cerdanyola del Vallès amb un 39,35% dels vots (11.766). La segona força ha estat SUMAR-EPC – 17,47% dels vots (5.307 vots) i la tercera, com ja va passar a les municipals, un PP que remunta 6,43 punts amb 4.330 vots (14,25%). En quart lloc, ERC cau 8,03 punts tot aconseguint 3.200 vots (10,53%). El quart lloc queda VOX queda amb un increment de 0,97 punts i 2.145 vots (7,06%). Junts per Catalunya cau 1,69 punts i es aconsegueix 1.941 vots (6,39%). La CUP obté 600 vots (1,97%), el PACMA 325 vots (1,07%) i PDeCAT – Espai Convergent 207 vots (0,68%). PDeCAT-E-CiU, FO i Recortes Cero no superen l’1% dels vots. Hi ha hagut 231 vots en blanc i 234 vots nuls.

PSC

“Es consolida una vegada més la victòria socialista a Cerdanyola”, destacava el portaveu del PSC Cerdanyola, David González, que felicitava el PP per la seva victòria a Espanya. “El que cal veure ara és com es tradueix el nombre d’escons en la governabilitat del país. En aquests quatre anys hem demostrat, amb Pedro Sánchez com a president, que fent pactes per fer governs de coalició i després pactar per aconseguir la governabilitat d’Espanya ha pogut ser una realitat gràcies a estar ell al capdavant de l’executiu espanyol”. En aquest sentit, González espera que “el PSOE torni a encapçalar un govern progressista a Espanya”. Per a González, també és “satisfactori” que l’ultra dreta no és decisiva al país: “PP i Vox no sumen majoria absoluta. Espanya no està per la governalbilitat amb l’ultradreta i això és una victòria a nivell de democràcia”.

SUMAR-EN COMÚ PODEM

El portaveu de Sumar-En Comú Podem a Cerdanyola, Santi Cayuela, fa una valoració molt positiva dels resultats a la ciutat: “Estem molt satisfets de ser la segona força a Cerdanyola, ens han donat suport més de 5.000 persones a Cerdanyola”. La valoració també és molt positiva pels resultats a Catalunya i a l’Estat espanyol. “La suma de les forces d’esquerra fa majoria per davant de la dreta i l’extrema dreta. Entenem que la ciutadania vol seguir amb polítiques progressistes i anar avançant amb els drets de les persones. I la ciutadania avala les polítiques que ha fer Yolanda Díaz al govern de l’Estat, que ha de ser peça clau en el nou govern d’Espanya”, assegura Cayuela. Ara, apunta, “cal que les forces d’esquerres del conjunt de l’Estat es posin d’acord i conformin un nou govern progressista per als pròxims quatre anys”.

PP

La portaveu del PP a Cerdanyola, Anabel Plans, remarca destaca el creixement del partit en vots a la ciutat, Catalunya i Espanya. “A Cerdanyola hem pujat un 6’47% (de 7.82% a 14.25%), a Catalunya de 7.42% a 13.32% i a Espanya de 20.80% a 32.94%”, explica. “Som optimistes i veiem que el PP a Cerdanyola té una bona acollida. Seguirem pel camí de treballar, apropar-nos a la ciutadania i millorar la vida dels ciutadans”, anuncia Plans, que reconeix que un resultat millor a nivell general els hagués agradat més “ja que un canvi a Espanya és molt necessari”.

ERC

Des d’ERC, agraeixen a totes les persones que han anat a votar per exercir la democràcia i a les més de 3.000 persones de Cerdanyola que han confiat en el partit. “També cal reconèixer l’esforç que han fet en un dia calorós totes les membres de mesa i el personal que ha treballat per fer possible la jornada”, indiquen. Per a la formació, és comprensible una baixada de la participació del 6% per unes dates que coincideixen amb les vacances de molta gent. “Cal interpretar els resultats en clau espanyola, cosa que explica els partits més votats a la ciutat. S’ha polaritzat molt el vot i una part de l’electorat ha pensat que el PSC era la millor opció davant l’amenaça de la dreta”, assegura ERC, que lamenta la pujada de la dreta i del feixisme. “No són els resultats que voldríem però estem orgullosos del partit, de la nostra militància i del suport aconseguit”, asseguren. En aquesta línia, ERC anuncia que farà servir la forca que han obtingut al Congrés i al Senat per “defensar els drets i les llibertats de Catalunya així com treballar per les propostes d’esquerres al servei de totes les persones”.

VOX

“Volem agrair la confiança que ens han fet els votants i per haver crescut a Cerdanyola”, remarcava Óscar Conde (VOX). “Més de 3 milions d’espanyols han donat suport a VOX i han consolidat la nostra posició com a tercera força política d’Espanya. Aquests espanyols han de saber que no els defraudarem, que resistirem i que estem preparats per fer oposició o per a una repetició electoral”, asseguren des de la formació d’extrema dreta. “El Partit Popular ha guanyat les eleccions i no dependrà de VOX com ha repetit durant tota la campanya. Imaginem que mantindrà l’oferta al PSOE perquè governi la llista més votada”, apunten, a la vegada que critiquen que “Pedro Sánchez podria seguir com a president recolzat en tots els enemics de la nació”. Per a Vox, aquesta “és una mala notícia per a Espanya i per a milions d’espanyols”.

JUNTS

Junts per Cerdanyola vol agrair als votants cerdanyolencs que els han fet confiança en aquestes eleccions al Congrés i al Senat. “Eren unes eleccions difícils per a Junts, atès que hi concorríem sense drets electorals, i valorem molt positivament el fet que hem mantingut la posició enmig d’una campanya molt polaritzada, marcada per la crida al vot de la por”, apunta la formació. Igualment, reconeixen que hi ha hagut un alt abstencionisme independentista, com ja va passar a les municipals, que ha castigat en diferent mesura els tres partits que hi concorrien, i del qual asseguren que han de prendre nota. “No hem tret els resultats que volíem, però Junts s’ha convertit en un element clau a la política espanyola. En refermem en els principals eixos de la nostra campanya: el compromís de treballar per l’amnistia i pel reconeixement del dret d’autodeterminació del nostre poble”, destaquen.

CUP

“Volem agrair a la gent que ha votat la CUP i la gent que s’ha implicat en la campanya. Els resultats són dolents i no hem assolit el que esperàvem. Haurem de fer autocrítica per veure on hem fallat i posar-hi remei”, reconeixen des de la CUP. “No hem aconseguit obrir camí a una alternativa nítidament independentista, d’esquerres i antifeixista en un moment de polarització entre blocs PSOE – PP VOX”, valora la formació. “Tot i així, venim de lluny i durant molt de temps hem estat fora de les institucions, ningú marxa a casa”, afirmen. “Tenim un deure amb el país. El compromís independentista, anticapitalista, feminista i ecologista es manté intacte”, conclouen. Finalment, reafirmen que “venen temps de lluita” i que “caldrà organitzar-se i defensar els nostres drets i llibertats”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?