El XX Cap de Setmana Ibèric se centra en l’explotació dels recursos naturals en l’època ibèrica

CA N'OLIVER, UN POBLAT IBÈRIC LAIETÀ

El Cap de Setmana Ibèric se celebrarà el 3 i 4 d’octubre i des del Poblat i Museu de Ca n’Oliver s’han organitzat diverses activitats, totes elles amb aforament limitat i inscripció prèvia. Com cada any a principis d’octubre, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i els diferents jaciments que integren la Ruta dels Ibers organitzen el Cap de Setmana Ibèric al voltant d’un eix temàtic. Enguany, serà l’explotació dels recursos naturals en època ibèrica pels habitants dels poblats i assentaments de fa més de 2000 anys.

Les activitats s’han organitzat en col·laboració amb el CRAC i Afocer

A Ca n’Oliver les diferents activitats -que s’han organitzat en col·laboració amb el CRAC, Afocer i la Constància Factoria Cultural, permetran descobrir una societat que avui dia seria considerada “sostenible” i que la majoria de recursos naturals que feien servir en la seva vida quotidiana eren “productes de proximitat”.

Dedicat a Lorea Cortada

La XX edició del Cap de Setmana Ibèric de Cerdanyola estarà dedicada a la memòria de Lorea Cortada, col·laborada del museu que va morir a l’abril.

Dissabte 3 d’octubre
Jornada de portes obertes al Museu i al Poblat (d’11h a 14:30h i de 16:30h a 20h). El Poblat no es podrà visitar mentre es faci la visita guiada del matí (11:30-13h) i de la tarda (17:30-19h). També l’exposició permanent ‘Cerdanyola, terra d’Ibers’ i a la temporal ‘El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy’

Activitats al Poblat

Ca n’Oliver, un poble iber laietà, visita guiada al poblat a càrrec d’una arqueòloga i membre del CRAC (11:30-13h) L’activitat és per a majors de 10 anys
En Bilos i la Betinin, ens mostren el seu poblat, visita teatralitzada pel poblat a càrrec del grup Còmics i un arqueòleg del CRAC (17:30-19h) L’activitat és per a majors de 8 anys.

Diumenge 4 d’octubre
Jornada de portes obertes al Museu (de 10:30 a 14:30h). Exposició permanent ‘Cerdanyola, terra d’Ibers’. Excepte de 12 a 13.30 h, que es farà una visita guiada. Exposició temporal ‘El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy’.

‘L’explotació dels recursos naturals a Ca n’Oliver’, visita guiada a l’exposició permanent a càrrec de Joan Francès, director del Museu (de 12h a 13h). L’activitat és per a majors de 10 anyss

Activitats al poblat

Tallers de recursos naturals per a nenes i nens de 4 a 10 anys: ‘Construïm cercles de transformació dels recursos naturals’ i ‘Fem un personatge ibèric amb elements del bosc’. Cada sessió de tallers començarà a les 11h, 12h i 13h. Només podrà accedir al poblat un acompanyant per família, que haurà de mantenir les distàncies respecte de l’espai acotat dels tallers on estaran els infants. Cada participant tindrà un obsequi.

‘Els poblats laietans se saluden’ a les 11:30h i les 12:30h. Activitat de comunicació amb miralls amb el poblat del Pugi Castellar de Sata Coloma de Gramenet.

Mesures sanitàries: Aforament limitat, inscripció prèvia i mascareta obligatòria

Per l’actual situació sanitària en el disseny de la programació s’han tingut en compte totes la mesures higièniques i de distanciament establertes per les autoritats sanitàries. Concretament, l’aforament serà limitat, tant en les visites lliures com en les activitats programades. També hi haurà inscripció prèvia per participar a les activitats programades (93 580 45 00 o museucanoliver@cerdanyola.cat) i obligatorietat de portar mascareta, fer higiene de mans i mantenir la distància de seguretat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?