El TSJC avala les restriccions de la Generalitat per frenar el coronavirus

IMG_20200503_083415

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat íntegrament les noves restriccions aprovades pel govern català per frenar la covid-19.  Entre les restriccions establertes, des d’avui divendres i, com a mínim, fins al 30 d’octubre, destaca el tancament de bars i restaurants, que a partir d’avui només poden servir begudes o menjar a domicili o per recollir a l’establiment amb cita prèvia; la reducció al 50% de la capacitat d’espais per a activitats culturals, que han de tancar a les 23 h; d’activitats esportives i gimnasos, i la limitació de l’aforament del comerç minorista i mercats setmanals al 30%. L’objectiu d’aquestes mesures és frenar l’alt increment de casos positius de Covid19 de les darreres setmanes, amb xifres de contagi molt preocupants.

Les mesures que afecten la prohibició de trobades de sis persones, les classes universitàries via telemàtica i la reducció de l’aforament al 50% dels actes religiosos i les cerimònies civils ja han estat autoritzades pel TSJC. A banda de les restriccions, també es demana a la ciutadania que limiti els desplaçaments i redueixi les relacions socials, i es reclama a les empreses que prioritzin el teletreball.

Antonio Castro: “Vivim un moment d’indignació”

Després de la suspensió del funcionament de les activitats de restauració per un període de 15 dies, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha  interposat un recurs contenciós-administratiu contra la mateixa  i ha sol·licitat al Tribunal, com a mesura cautelaríssima, la suspensió de la vigència de les mesures restrictives de drets que afecten a aquestes activitats. També s’ha demanat la suspensió del tancament d’establiments de joc atès que també hem considerat que la mesura era també il·legal. “Els gremis de Catalunya ens mobilitzarem i anem en la línia de la FECASARM”, anuncia el  president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Occidental, Antonio Castro, que destaca que el sector viu un moment d’indignació total: “Sabem que la gran majoria estem fent les coses bé i no poden jugar amb el nostre pa d’aquesta manera. Som els únics perjudicats quan no som el focus dels brots”. Personalment, Castro creu que la mesura s’acabarà allargant més de 15 dies perquè “en dues setmanes la corba de contagis no baixarà tant”.

Principals mesures de contenció de la Covid19:

– Es tanquen bars i restaurants i només es poden servir comandes a domicili o per recollir a l’establiment, amb cita prèvia. No es pot menjar a l’espai públic.- Es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, excepte serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris i perruqueries (únicamen poden realitzar les activitats relacionades amb la higiene del cabell).

– S’ajornen les competicions esportives no professionals. Els entrenaments poden seguir amb normalitat.

– Es redueix l’aforament al 50% per a activitats culturals (cal tancar a les 23 h), gimnasos i activitats esportives, actes religiosos i cerimònies civils.

– El comerç minorista i els mercats no sedentaris han de limitar l’aforament al 30%.

– Se suspenen les festes, fires i els congressos presencials.

– Els parcs i jardins públics amb parcs infantils no es poden utilitzar a partir de les 20 h.

– L’aforament dels espais comuns dels hotels ha de ser màxim del 50%.

–     Els casinos, sales de bingo i de joc han de tancar.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?