El TSJC anul·la el Pla Director Urbanístic del Centre Direccional

116c4a6f4a9ff848cca05952e5c3c420

La sentència, que no és ferma, dóna la raó a l’associació Cerdanyola Via Verda. Ara la Generalitat té 30 dies per recórrer-la

Amb alegria pel que consideren un triomf, Cerdanyola Via Verda presentava la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional. El document estima el recurs contenciós administratiu interposat l’any 2014 per l’associació ecologista i ara la Generalitat té 30 dies per presentar un recurs de cassació contra una sentència que remarca que el pla té mancances en l’àmbit de la mobilitat, ja que l’estudi d’avaluació d’aquest apartat limita la seva anàlisi a un horitzó de 10 anys quan el pla contempla un termini de 20 anys per a la completa execució de les seves determinacions.

L’entitat, que no esperava aquesta sentència favorable, anuncia que es tracta d’una “nova oportunitat i molt important” perquè “pot permetre que es torni a parlar amb la Generalitat i Incasòl i que es faci un nou pla parlant amb l’Ajuntament, entitats i ciutadania”, destacava el president Cerdanyola Via Verda, Ángel Gastón.

EL PROJECTE NO GARANTEIX L’ABSORCIÓ DE TOTA LA MOBILITAT QUE ES GENERARIA A LA ZONA
Aquesta planificació urbanística “no respon a les necessitats de sòl d’habitatge, comercial i empresarial” de Cerdanyola, assegura l’advocat de Via Verda i regidor d’ERC a Cerdanyola, Íñigo de Enterria. La sentència, segons l’advocat, evidencia que el projecte “no garanteix” l’absorció de tota la mobilitat que es generaria a la zona de la Plana del Castell, on es contempla la construcció de més de 4.500 habitatges, un 7’11% de superfície màxima per a sostre comercial -amb 108.000 metres quadrats per la possible creació d’un macrocentre comercial-, i 1.523.633 metres quadrats de sostre d’activitat econòmica. A més, aquests terrenys a cavall entre Cerdanyola i Sant Cugat, són espai afectat per diferents abocadors. Per aquest motiu, Gastón assegurava que el nou PDU hauria de contemplar descontaminar l’abocador de Can Planas, desprogramar el túnel d’Horta i situar els habitatges més a prop del nucli urbà, entre d’altres. En aquesta línia, Via Verda demana que el Consorci del Centre Direccional “entengui aquesta sentència com una manera d’emprendre un diàleg més clar”.

L’AJUNTAMENT ESTUDIARÀ “POSSIBLES VIES”

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cerdanyola, Iván González, destaca que els serveis jurídics municipals encara estan estudiant “possibles vies” a la sentència del TSJC i que l’alcalde, Carles Escolà, es reunirà en breu amb el Consorci Urbanístic del Centre Direccional. Malgrat reconèixer que al plenari no hi ha un consens sobre el PDU, però n’hi ha més sobre el que no es vol: “Els partits del consistori podem no tenir consens per al Centre Direccional, però sí que tenim majories sobre què no volem i això es basa a reduir el nombre d’habitatges o la parcel·la comercial”. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?