El trimestre escolar s’inicia amb la posada en marxa de la iniciativa Petó i Adéu

imatge_np_peto_i_adeu
Nova zona verda Petó i Adéu reservada devant de l’escola La Sínia per estades de menys de 2 minuts

Petó i adéu. Espais de rotació ràpida reservats a prop de les escoles perquè les famílies pugin parar per acomiadar-se dels seus fills i filles en condicions de seguretat, sense interferir el trànsit i evitant l’estacionament il·legal. A partir de l’estudi realitzat per l’empresa DOYMOs per a l’estudi del Camí Escolar de les escoles Serraparera, La Sínia i Xarau  aquesta va formular un conjunt de propostes tècniques per a millorar els itineraris dels escolars i en conseqüència millorar la seguretat viària de tots els usuaris que transitin per aquests carrers. Els diners destinats a aquestes intervencions de millora i manteniment dels Camins Escolars han estat uns 24.600 euros.

D’aquestes mesures s’ha portat a terme:

– Implantar espais de “Petó i Adeu” en zones properes a les escoles a finals del primer trimestre. Es tracta d’espais de rotació ràpida reservats a prop de les escoles perquè les famílies pugin parar per acomiadar-se dels seus fills i filles en condicions de seguretat, sense interferir el trànsit i evitant l’estacionament il·legal.

La col·locació de les places són:

  • Escola Serraparera             carrer Diagonal amb Pirineu (4 places)
  • Escola Xarau                       carrer del Remei amb Santa Anna (6 places)
  • Escola La Sínia                   carrer de Sant Lluís amb La Sínia (5 places)
  • Escola Escaladei                carrer del Roserar amb Sant Salvador (3 places)
  • Escola Escaladei                carrer del Foment amb pg de la Riera (4 places)
  • Escola Carles Buïgas         avinguda Lesseps davant de l’escola (4 places)

Els horaris previstos són:

  • Escola Serraparera, Xarau, La Sínia i Carles Buïgas: de dilluns a divendres lectius de 08:45 a 09:15h, de 12:15 a 12:45h, de 14:45 a 15:15h i de 16:15 a 16:45h
  • Escola Escaladei: de dilluns a divendres lectius de 08:45 a 09:15h, de 12:45 a 13:15h, de 14:45 a 15:15h  i de 16:45 a 17:15h

– Instal·lació d’una tanca al carrer Santa Anna davant la porta d’accés a l’Escola Xarau entre la vorera i la calçada a tot el tram del de la banda de l’escola per evitar que els vehicles estacionin a sobre i que cap persona caigui o baixi a la calçada de manera sobtada. Tanmateix així s’obliga als vianant a creuar pels passos de vianants habilitats.

– Subministrament i instal·lació d’aparcament de bicicletes i patinets. Des de l’inici dels Camins Escolars al 2016 les comunitats educatives dels centres educatius han canviat la seva mobilitat per accedir a l’escola. S’està produint una disminució clara de la presència de vehicles de motor al voltant de les zones escolars. Aquest canvi d’hàbit i actitud crea la necessitat d’habilitat un espai dins de les escoles i instituts per poder guardar en horari lectiu les bicicletes i els patinets amb els que infants i mestres arriben a l’escola. Enguany s’ha proporcionat aparcaments a les escoles Les Fontetes, Bellaterra, Xarau i Saltells.

– Pintura i repintura de les marques de camins escolars existents i dels nous itineraris durant el juliol i fins el setembre de 2020. Després de tres anys calia tornar a repintar les marques de camins escolars que s’havien esborrat per les inclemències del temps, pel pas del temps i perquè després de les enquestes de DOYMOs es van detectar nous itineraris. La intervenció es concreta en la pintura de les marques de camins escolars de l’Escola M La Sínia, l’Escola Xarau i l’Escola Serraparera.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?