El tribut metropolità segueix generant polèmiques

3f6926ce145b6fd2c270d507ee89d5ef

El tribut metropolità continua despertant dubtes i oposició de la ciutadania. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’ha compromès a calcular el rebut metropolità de 2020 segons els números cadastrals aportats per l’Ajuntament de Cerdanyola, però ha traslladat la seva negativa pel que fa a la rectificació d’ofici dels rebuts d’enguany sota arguments d’inviabilitat operativa. La Plataforma No Tribut AMB ha posat dues alternatives sobre la taula: pagar i reclamar o no pagar fins que el tribut es comuniqui “bé segons la llei” i “es calculi de forma correcta l’import”. També recomanen a les persones que ja l’han pagat que es dirigeixin a l’OAC amb el rebut pagat i reclamin la diferència. El proper  dimecres a les 19 hores, el col·lectiu ha convocat una nova concentració davant el consistori.

Què diu l’Ajuntament?

D’altra banda, l’Ajuntament assegura que el rebut s’ha de pagar abans del 16 de desembre perquè en cas contrari arribarà amb recàrrec. També destaca que si s’ha pagat els ciutadans poden presentar un recurs de reposició demanant el retorn dels diners corresponents a la diferència del càlcul, que se situa en una mitjana del 33%. Segons el consistori, el termini per a la presentació de recurs finalitza el 16 de desembre i pot fer-se per part dels interessats en el registre electrònic de l’Administració o Organisme a la qual es dirigeixin, a les oficines de correus, o bé presencialment a les oficines d’assistència en matèria de registre de qualsevol Administració o Organisme.

ERC demana al govern municipal que impugni la liquidació del Tribut Metropolità

“Considerem que si el govern de l’ajuntament de Cerdanyola creu que els rebut girats pel tribut metropolità són erronis, el que ha de fer és impugnar aquesta liquidació”, assegura ERC en un comunicat. Els republicans asseguren no entendre ni compartit que “el govern municipal vulgui interposar recurs de reposició contra el tribut metropolità que grava les finques propietat de l’empresa Cerdanyola Promocions Municipal i no sobre la resta de bens propietat de l’ajuntament subjectes a aquest impost”.

A més, ERC coincideix amb la Plataforma en el fet de considerar que el termini de pagament en cap cas finalitza el dia 16 de desembre, “atès que no hi ha hagut una notificació individual certificada d’aquest rebut el mateix dia a tota la ciutadania”. El termini legal “és dins del mes següent a la pràctica de la notificació o a la finalització del període voluntari”, destaca ERC.

Els republicans exigeixen al govern municipal que “deixi d’actuar de forma populista i demagoga” i que “prengui totes les accions que li corresponen per impugnar els rebuts i per posar a disposició dels veïns un model d’impugnació dels rebuts per a què individualment es pugui recórrer el  tribut en base a la fonamentació tècnica i jurídica que ha de servir per impugnar els rebuts que graven propietats de l’empresa Cerdanyola Promocions Municipal”.

Guanyem presenta al·legacions al tribut metropolità

La formació ha presentat al·legacions al Tribut Metropolità de l’AMB. Aquestes al·legacions demanen deixar sense efecte la pujada del 5%, l’exempció del Tribut de cara al 2020 i que aquest s’apliqui de forma progressiva i la retirada o revisió del Tribut per l’any 2019. Guanyem Cerdanyola també denuncia que “el 29 d’octubre d’enguany, mentre la ciutadania s’organitzava contra l’aplicació del Tribut Metropolità, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, votava a favor d’augmentar un 5% l’impost de cara al 2020”. Des del partit exigeixen al batlle que, “de cara a l’aprovació definitiva, els representants de Cerdanyola votin en contra d’aquest increment del tribut metropolità”. Finalment, Guanyem anima a la ciutadania “a seguir mobilitzant-se amb la Plataforma No tribut AMB per reclamar un tribut just, que ens iguali en drets i no només en obligacions”

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?