El toc de queda nocturn entra en vigor avui a les 22 hores

nit

El toc de queda nocturn a Catalunya, que entra en vigor avui mateix, serà finalment entre les deu de la nit i les sis del matí. “El toc de queda no és una mesura coercitiva, té un caràcter dissuasiu. Els primers responsables som els polítics, però ara més que mai necessitem la col·laboració de la ciutadania”, ha destacat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. L’incompliment del toc de queda es castigarà amb multes que aniran des d’un mínim de 300 euros fins a un màxim de 6.000. Sàmper explica que de moment no s’han decidit nous tancaments perimetrals o de Catalunya però apunta que el decret d’estat d’alarma els permet fer-ho si la situació epidemiològica ho requereix. El sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado ha destacat que es mantenen les mesures que ja estaven vigents, com el tancament de bars i restaurants.

El govern de Catalunya ha explicat les característiques d’aquest confinament nocturn després que el BOE publiqués el decret del segon estat d’alarma pel coronavirus a Espanya. La intenció de l’executiu de Pedro Sánchez és que l’estat d’alarma es prorrogui fins al 9 de maig. Els presidents autonòmics seran les autoritats competents delegades mentre duri l’estat d’alarma.

Els establiments hauran de tancar a les 21 hores

Els establiments hauran de tancar a les 21 hores per donar una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa.

Excepcions a la mobilitat:

 • Assistència sanitària d’urgència.
 • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili).
 • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
 • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
 • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
 • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
 • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 hores AM) , amb desplaçament individual proper al domicili.
 • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

Horari màxim d’obertura al públic:

 • Serveis, comerç minorista i restauració, inclosa la prestació de serveis a domicili: 21 hores
 • Espais públics a les 21 hores, inclosos els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades.
 • Les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Certificat de declaració autoresponsable

Cal portar el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?