El teatre de l’Ateneu inicia l’any amb programació variada i de qualitat

6577c6b0fbc4ba9ae61ff6583dc67c84

Teatre, música, dansa, cinema i espectacles per a públic familiar són els protagonistes

Moltes vegades s’assegura que Cerdanyola no seria res sense les seves entitats, una afirmació que es demostra amb la programació del teatre de l’Ateneu per al primer semestre de l’any. Teatre, música, dansa, cinema i espectacles per a públic familiar són els grans protagonistes d’un programa que porta el segell del capità humà de les entitats culturals locals.

La regidora de Cultura, Helena Solà, recordava que per primera vegada la programació teatral de l’Ateneu comptarà amb un pack d’entrades que suposa un estalvi del 33% sobre el preu anticipat. El pack d’entrades Teatra’t, que ofereix cinc entrades a les cinc obres de la programació semestral de l’Ateneu per 50 euros, es pot adquirir a l’Ateneu o online (www.cerdanyola.cat/teatreateneu). La programació teatral d’enguany donarà el tret de sortida aquest divendres (21 hores) amb l’obra ‘Avui no sopem,’ de Pep Anton Gómez i Jordi Sánchez.

MÚSICA
En l’apartat musical, destaca el concert de la Internacional Cobla Orquestra Montgrins (11 de març, 19 hores). “Com cada any estrenen el seu espectacle a Cerdanyola”, anunciava el president de l’Agrupació Sardanista de Cerdanyola, Marçal Grinyó. Enguany l’Orquestra Montgrins incorpora per primera vegada a la seva formació una dona -Mònica Serra- en substitució de Jordi Company. “Serà un espectacle amb garanties de qualitat”, apuntava Grinyó.

El 23 d’abril, diada de Sant Jordi, l’Agrupació Musical de Cerdanyola (AMCV) i la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) uniran esforços en una producció conjunta que suposarà el debut dels dos directors, Irene Delgado i Borja Mascaró, en un concert de Sant Jordi a la ciutat. Des de les dues entitats es mostraven molt contents de poder compartir escenari: “És molt interessant que a Cerdanyola hi hagi tanta gent interessada per la música”, remarca el vicepresident de l’AMCV, Xavi Hernández. D’altra banda, l’1 d’abril la Coral de l’AMCV organitza la trobada de corals amb les corals Lo Lliri (Ametlla del Vallès), Coral Rocafort (Sant Julià de Lòria-Andorra) i Coral Amatza (Sestao-País Basc). La coral amfitriona, dirigida per Manel Cubeles, oferirà un repertori variat i al final totes les formacions interpretaran una peça conjunta.

Finalment, en l’apartat musical el 21 de maig l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola interpretarà l’obra mestra de Mozart ‘Divertiment i quartet’. “És una música que enlluerna, una oportunitat per gaudir d’un gran concert de música clàssica”, explicava el president de l’Orquestra de Cambra de Cerdanyola, Elies Moreno.

FLAMENC
‘El Amor Brujo’ serà la proposta d’escola de ball flamenc de la Casa de Andalucía per “acostar el flamenc” a gent que fins ara no s’ha acostat al gènere. “Tenim ganes que tothom ho pugui gaudir i de traslladar emocions a gent que no és del món del flamenc”, anunciava María Dávila, directora de l’espectacle que tindrà lloc el dissabte 18 de març. En aquesta ocasió el muntatge de ball -“una humil interpretació” de la versió cinematogràfica de Carlos Saura, segons Dávila- incorporarà música en directe.

ESPECTACLES PER A PÚBLIC FAMILIAR
La programació de teatre familiar arrencarà aquest diumenge (12 hores) amb l’espectacle ‘Mobilus’ de la companyia Addaura. Es tracta d’una obra que s’inspira en l’obra de l’artista plàstic Alexander Calder, en paraules de Rosa Maria Soler, presidenta de Bambalina, entitat que enguany celebra el 35è aniversari. ‘Tot plegat’ de Teatre Mòbil (18 febrer), ‘Pianissimo circus’ de Cirquet Confetti (19 febrer) i ‘La rateta’ de Campi qui pugui (26 de març) conformen la resta de la programació familiar.

CINEMA DE QUALITAT
D’altra banda, l’Ateneu també és sinònim de cinema de qualitat amb els dijous de Xiscnèfils. La proposta de l’entitat que celebra 25 anys passa per directors veterans com Ken Loach (Yo, Daniel Blake/19 de gener) i Woddy Allen (Café Society / 26 de gener) i novells com Mia Hansen Love (El Porvenir/ 2 de febrer) i Raúl Arevalo (Tarde para la ira / 9 febrer). Enguany Xiscnèfils compta amb un nou projector que oferirà una qualitat d’imatge superior a la de molts cinemes comercials. I és que “veure les obres cinematogràfiques en pantalla gran és incomparable”, remarcava Jordi Mena, un dels membres de la XISC. – N. Ferrer

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?