El Taulí implanta la quimioteràpia a domicili

2021_01_04_QuimioDomicili_2_pet

El Parc Taulí, hospital de referència de Cerdanyola, aposta pels tractaments de quimioteràpia a domicili per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics. El criteri és oferir-ho als pacients amb baix risc de complicacions i amb tractaments d’una durada inferior a 60 minuts, que són entre el 12 i el 14% del total. El servei s’oferirà a partir del proper mes de març, gràcies a la coordinació dels serveis d’Oncologia Mèdica, Hematologia, Farmàcia i Hospitalització a Domicili. El Servei d’Oncologia es prepara davant la previsió d’un increment de pacients oncològics, després de la davallada d’un 24% de nous diagnòstics el darrer any.

Les infermeres de l’equip d’Hospitalització a Domicili seran les referents assistencials que portaran la medicació directament preparada des de la Farmàcia hospitalària, i que es quedaran al costat del pacient durant tota l’estona de durada del tractament. Es preveu començar amb uns 180 tractaments mensuals, que són entre el 12 i el 14% de tots els tractaments de quimioteràpia i d’immunoteràpia que es realitzen a l’Hospital de Dia d’Oncologia. El director del Servei d’Oncologia Mèdica, Miquel Àngel Seguí, subratlla que amb aquest nou servei hi ha l’objectiu de “millorar el confort i la qualitat de vida dels pacients i dels seus acompanyants”, davant la incomoditat que suposa per a tots haver-se de traslladar a les instal·lacions hospitalàries “per fer coses que les poden fer perfectament, i amb seguretat, a casa seva”. També apunta que, gràcies als espais que ara s’alliberaran amb aquest programa a l’Hospital de Dia d’Oncologia, “s’ampliarà la capacitat del Servei per poder donar resposta a l’increment de pacients oncològics que s’espera rebre quan hagi passat el pitjor de la pandèmia”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?