El Taulí crea un grup de WhatsApp per comunicar-se amb les famílies dels pacients

dark-2571846_1920

La Unitat d’Atenció al Ciutadà (UAC) del Parc Taulí estrena el servei ‘UAC aprop’, a disposició de les famílies dels pacients hospitalitzats en situació de restricció de visites. L’objectiu és que les famílies tinguin un servei de comunicació i mediació directa davant els dubtes o consultes que puguin tenir en relació amb l’estada hospitalària del seu familiar. “Es vol donar resposta a les dificultats de comunicació i accessibilitat que es poden produir en les circumstàncies excepcionals que estem vivint, i amb l’objectiu que els familiars que no poden accedir a l’hospital visquin aquests moments amb la màxima tranquil·litat possible”, asseguren des de l’hospital. Actualment, al Parc Taulí estan restringides les visites a tots els pacients ingressats, a excepció dels Serveis de Pediatria, Salut Mental i UCI/Semicrítics, cadascun dels quals té els seus horaris i règim de visites propis.

Així, els familiars dels pacients que quedin ingressats a hospitalització, i també els dels pacients a Urgències pendents d’assignació de llit, rebran per sms un número de telèfon al qual es podran adreçar mitjançant el servei de missatgeria de Whatsapp, entre les 9 i les 22 h, de dilluns a diumenge. Aquesta notificació s’enviarà exclusivament al contacte designat pel propi pacient al moment de l’ingrés, i que serà l’únic autoritzat per aquesta interlocució. Els professionals de la UAC que atenen el servei podran donar resposta directa a les consultes rebudes de caràcter no assistencial, com ara les relacionades amb l’alta, els tràmits administratius o la custòdia d’objectes personals, entre d’altres. Les consultes que siguin de caràcter assistencial seran traslladades als equips corresponents, i es farà el seguiment de la resolució de les mateixes.

Des de la UAC es vol posar de relleu que, en cap cas, aquest servei substitueix el contacte habitual d’informació directa telefònica dels equips assistencials a les famílies. D’altra banda, els professionals de Treball Social segueixen sent els referents de les videotrucades que es fan entre les pacients que no tenen mitjans propis de comunicació i les seves famílies, i que es realitzen amb les periodicitats pactades en cada cas.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?