El Taulí atén el 70% de les visites programades amb els especialistes al març i a l’abril

2c593ca5084271e3271767ea5d67e498

Els professionals especialistes dels diferents serveis del Parc Taulí, hospital de referència de Cerdanyola, han aconseguit atendre al llarg dels mesos més durs de la pandèmia – març i abril – el 69% de les visites programades prèviament, un 85% de les quals per atenció telefònica. L’altre 15%, que eren consultes que no podien resoldre’s telefònicament o complien els criteris d’urgències, s’han realitzat presencialment amb totes les mesures de seguretat.

En el cas de Salut Mental, s’ha aconseguit realitzar el 95% del total de les visites programades, de les quals els 75% s’han pogut resoldre per atenció telefònica i el 25% de manera presencial. Segons el director de Salut Mental del Taulí, Diego Palao, aquests percentatges han superat els índexs habituals d’assistència a les consultes externes, gràcies a les retrucades i a la insistència dels professionals per localitzar els pacients. Palao es mostra convençut que, gràcies a això, “s’han evitat possibles recaigudes” de pacients. El Servei d’Oncologia també ha mantingut un 95% de la seva activitat, en aquest cas amb un 60% de visites per via telefònica i un 40% presencial, ja que la vulnerabilitat d’aquests pacients així ho ha requerit. Des d’aquest servei del Parc Taulí, el Dr. Carles Pericay liderarà, properament, un rellevant estudi a nivell estatal per valorar la qualitat i el grau de satisfacció dels pacients oncològics que estan sent atesos per via telefònica. També s’han pogut realitzar el 90% de les consultes externes de Pediatria, el 89% de les quals de manera telefònica, amb una gran acceptació per part de les famílies.

TREBALLEN PER REPROGRAMAR EL MÉS AVIAT POSSIBLE

Ara, que l’hospital ja es troba immers en el procés de desescalada general i de la represa progressiva de l’activitat, des dels diferents Serveis i des de Programació es treballa per reprogramar el més aviat possible l’activitat que no s’ha pogut realitzar, seguint els criteris clínics de priorització establerts. El criteri general serà mantenir una part d’aquesta activitat en la modalitat telefònica, i properament també en format de vídeo consulta, amb l’objectiu d’evitar el desplaçament dels pacients a l’hospital si no és indispensable.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?