El sexe dels romans passa per Ca n’Oliver

36344ca48475f863c1fe44d1c1cfab3f

Un llum amb el déu Príap amb un penis gegant copulant amb una cabra, un porró amb forma fàl·lica o una vaixella amb una dona cavalcant amb eufòria sobre un home. L’exposició ‘El Sexe a l’època romana’, que estarà  al Museu de Ca n’Oliver fins al 23 de novembre, desvetlla els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República fins al segle IV, a través d’una selecció de peces procedents de les col·leccions catalanes i dels textos llatins més suggeridors.

“Els fal·lus i l’erotisme eren habituals a les cases dels romans antics. Estaven molt més alliberats”, assegura Joan Mayné, el comissari i director del Museu de Badalona.  La mostra també intenta desmitificar la imatge del sexe a l’època romana que ha ofert  Hollywood i fer veure la societat de l’antiga Tàrraco no era tan diferent de la nostra.

La mostra, adreçada a un públic adult, es divideix en cinc grans àmbits. El primer, Sexe i matrimoni, està dedicat a les relacions entre homes i dones, la seva evolució a través del temps i la posició de corrents filosòfics com l’epicureisme i l’estoïcisme enfront de les relacions sexuals i el matrimoni.

ACTIVITATS PARAL·LELES
Per a l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, aquesta “segurament serà una de les activitats més agosarades que farem a Ca n’Oliver” i recordava que “malgrat que és una mostra pensada per a adults també hi ha programades activitats familiars”. Així, aquest divendres (21 hores) tindrà lloc un recital de poemes eròtics i el 24 d’octubre un tuppersex a la romana, entre d’altres. Els dijous i els dissabtes (18.30 h) es fan visites guiades a l’exposició.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?