El servei municipal d’escoles bressol queda sense prorrogar-se

319ff947d1e8d3f27976610814ba3f98

L’oposició va rebutjar l’urgència d’incorporar nous expedients per a l’aprovació de la tercera pròrroga del contracte de gestió del servei públic d’escoles bressol municipals per al curs 2017-18 tot defensant que no havia tingut temps d’analitzar el material. El ple no va poder donar llum verda a la situació i malgrat que l’alcalde Carles Escolà assegurava que “el servei estarà garantit”, ERC ha instat al govern municipal a que convoqui un ple extraordinari i urgent per prorrogar un curs més el contracte de les Escoles Bressol Municipals de Montflorit i Cordelles. El grup municipal d’ERC lamenta que el govern del Compromís, després de dos anys al govern i al capdavant de la regidoria d’educació, “no hagi estat capaç de trobar una solució definitiva, ja sigui mitjançant la gestió directa o tornant a licitar novament la gestió de les Escoles Bressol Municipals”. Els republicans recorden que per qüestió de terminis, “l’única solució viable actualment per garantir la prestació del servei per al proper curs 2017/18, passa per la pròrroga forçosa del contracte per un curs més”. El grup d’ERC lamenta la resposta de l’alcalde, que “lluny de reconèixer els errors i la incapacitat per licitar el servei, torna a fer gala un cop més de la seva prepotència i denega aquesta possibilitat”. Els republicans anuncien que si el govern municipal de Compromís és incapaç de garantir el servei per al proper curs i no convoca el ple que se li va sol·licitar, buscarà els suports necessaris per convocar un ple extraordinari des de l’oposició. El grup municipal ha anunciat en un comunicat  que al proper ple de setembre presentarà una moció per la creació d’una comissió per “establir un nou projecte d’establiment de servei d’escoles bressol municipals que garanteixi la seva gestió de forma eficient amb les màximes garanties de rigor i continuïtat en el temps. I insta al govern que inicii els estudis oportuns per veure la viabilitat de remunicipalitzar aquest servei que ERC considera prioritari”.

PER QUÈ ERC VA VOTAR EN CONTRA DE LA URGÈNCIA?

En un comunicat els republicans expliquen que “el govern municipal va decidir de forma unilateral, i per mitjà d’una junta de govern local, sense informar els grups de l’oposició, tornar a licitar el servei”. El procés de licitació s’inicià el 30 d’abril i en acabar el procés de concurs, a principis de juliol, el govern es va adonar que “hi havia seriosos dubtes de legalitat en el procés, desistint el concurs, fet que va ser amagat deliberadament als grups de l’oposició en el seu moment”. Des d’ERC s’apunta que “a la Comissió Informativa de Presidència, celebrada el 20 de juliol es diu que hi ha problemes amb la licitació i en la junta de portaveus del dia 24 de juliol, es convocà a una reunió per l’endemà per informar de la situació”. Segons ERC el mateix dia del ple, el passat 27 de juliol a les 13 hores, “es fa arribar l’expedient que el govern pretén portar a Ple sense haver estat informat en Comissió Informativa, un expedient que consta de 43 documents, dos dels quals no es poden obrir, i amb un total de 249 pàgines”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?