
L’alcalde Carles Escolà ha signat la resolució per prorrogar un mes el contracte amb les dues empreses concessionàries i al ple de setembre inclourà el punt per aprovar la pròrroga del servei per al curs 2017-18. Al ple de juliol l’oposició va rebutjar l’urgència
El curs 2017-18 de les escoles bressol municipals ha començat amb normalitat avui dimecres després que el 28 de juliol prorrogués per resolució d’alcaldia el contracte de gestió amb les empreses concessionàries durant un mes, de l’1 al 30 de setembre. El govern ha avançat, mitjançant un comunicat, que al ple de setembre s’inclourà en l’ordre del dia la pròrroga del servei per a tot el curs escolar 2017-2018.
QUÈ VA PASSAR AL PLE DE JULIOL?
A l’últim ple del curs l’oposició va rebutjar l’urgència d’incorporar nous expedients per a l’aprovació de la tercera pròrroga del contracte de gestió del servei públic d’escoles bressol municipals per al curs 2017-18 tot defensant que no havia tingut temps d’analitzar el material. Malgrat que el ple no va poder donar llum verda a la situació, ja llavors l’alcalde Carles Escolà assegurava que “el servei estarà garantit”.
Un dia després del ple de juliol, ERC instava al govern municipal a convocar un ple extraordinari i urgent per prorrogar un curs més el contracte de les Escoles Bressol Municipals de Montflorit i Cordelles. El grup municipal d’ERC lamenta que el govern del Compromís, després de dos anys al govern i al capdavant de la regidoria d’educació, “no hagi estat capaç de trobar una solució definitiva, ja sigui mitjançant la gestió directa o tornant a licitar novament la gestió de les Escoles Bressol Municipals”. Els republicans recorden que per qüestió de terminis, “l’única solució viable actualment per garantir la prestació del servei per al proper curs 2017/18, passa per la pròrroga forçosa del contracte per un curs més”. El grup d’ERC lamentava la resposta de l’alcalde, que “lluny de reconèixer els errors i la incapacitat per licitar el servei, torna a fer gala un cop més de la seva prepotència i denega aquesta possibilitat”. Els republicans també anunciaven que si el govern municipal de Compromís és incapaç de garantir el servei per al proper curs i no convoca el ple que se li va sol·licitar, buscarà els suports necessaris per convocar un ple extraordinari des de l’oposició. El grup municipal republicà ha anunciat en un comunicat que al proper ple de setembre presentarà una moció per la creació d’una comissió per “establir un nou projecte d’establiment de servei d’escoles bressol municipals que garanteixi la seva gestió de forma eficient amb les màximes garanties de rigor i continuïtat en el temps”. La moció també instaria al govern que “inicii els estudis oportuns per veure la viabilitat de remunicipalitzar aquest servei que ERC considera prioritari”.
PER QUÈ L’OPOSICIÓ VA VOTAR EN CONTRA DE LA URGÈNCIA?
La urgència del punt va quedar rebutjada amb els vots en contra de PSC, ERC, C’s, PP. En concret, la majoria de l’oposició justificava el seu no pel poc temps que havien tingut per preparar el tema, tot criticant la “incompetència” d’un govern que “novament porta els temes tard”. Per contra, el regidor de Contractació i Compres, Maurici Jaumandreu, defensava que la urgència no era desitjada: “Pensàvem que no caldria la urgència perquè ja tindríem adjudicatari, voler buscar solucions ens ha generat debats”.
LA CRONOLOGIA DELS FETS, SEGONS ERC
En un comunicat els republicans expliquen que “el govern municipal va decidir de forma unilateral, i per mitjà d’una junta de govern local, sense informar els grups de l’oposició, tornar a licitar el servei”. El procés de licitació s’inicià el 30 d’abril i en acabar el procés de concurs, a principis de juliol, el govern es va adonar que “hi havia seriosos dubtes de legalitat en el procés, desistint el concurs, fet que va ser amagat deliberadament als grups de l’oposició en el seu moment”. Des d’ERC s’apunta que “a la Comissió Informativa de Presidència, celebrada el 20 de juliol es diu que hi ha problemes amb la licitació i en la junta de portaveus del dia 24 de juliol, es convocà a una reunió per l’endemà per informar de la situació”. Segons ERC el mateix dia del ple, el passat 27 de juliol a les 13 hores, “es fa arribar l’expedient que el govern pretén portar a Ple sense haver estat informat en Comissió Informativa, un expedient que consta de 43 documents, dos dels quals no es poden obrir, i amb un total de 249 pàgines”.
LES REIVINDICACIONS DE L’ESPORT DE CERDANYOLA, PROTAGONISTES
L’esport va ser el gran protagonista de l’últim ple del curs. La sessió va aprovar una moció presentada pel PDECAT per a l’elaboració del Pla Estratègic de l’Esport a Cerdanyola que implica que en menys de tres mesos s’haurà de crear una comissió de treball per elaborar aquest pla estratègic i obrir un procés participatiu perquè les entitats puguin opinar. La moció també demanava que abans d’acabar el mandat es presenti el projecte d’un nou pavelló municipal amb piscina reglamentària i pista d’atletisme. En segon lloc es va aprovar una moció impulsada per l’Associació de l’Esport de Cerdanyola que demanava al ple l’adhesió a les 10 demandes que l’esport de la ciutat va definir en el seu manifest ‘L’esport UnEix’ de maig del 2015. El text demanava que es modifiqui el Pla d’inversions o s’inclogui una partida pressupostària per definir i redactar els projectes executius de les tres instal·lacions esportives necessàries a dia d’avui a Cerdanyola incloses en el manifest de l’esport: un pavelló de tres pistes, una piscina de 25 metres amb grades pel públic i una pista d’atletisme per organitzar competicions oficials. La moció també reclamava que si fos necessari es paralitzi l’inici de les obres de Can Xarau “fins que no es defineixi clarament els procediments i el calendari de l’execució de les obres per evitar que afectin o agreugin el funcionament i ús de les instal·lacions esportives per part de les entitats, clubs i esportistes”. Aquesta petició va generar les crítiques d’alguns regidors, que ja en l’aprovació de la modificació de crèdit per fer aquesta i d’altres inversions van mostrar els seus dubtes sobre el compliment del calendari i la capacitat d’invertir tot el consignat. La regidora d’Esports, Contxi Haro, assegurava que el govern havia negociat la solució als problemes que generaran les obres amb el Cerdanyola Club d’Hoquei i també que s’està treballant en el lloguer d’un pavelló a La Garriga per als primers equips de l’entitat.
DINERS PER A INVERSIONS
El Ple també va aprovar una modificació de pressupost que permetrà destinar 944.022 euros a inversions ald mercats, MAC Can Domènech, ZEM Can Xarau, Torre Vermella, dependències de la OAC o al desamiantatge del pati de l’escola Carles Buigas.També van obtenir llum verda el Pla Econòmic Financer 2017-2018 i l’elaboració d’un nou Pla Local de Drogues que tindrà vigència durant quatre anys (2017-2020).
LES FESTES LOCALS DE CERDANYOLA PER AL 2018 SERAN EL 7 DE MAIG I EL 12 DE NOVEMBRE
Finalment, la sessió plenària de juliol va establir que els festius locals per a l’any 2018 a Cerdanyola siguin el 7 de maig i el 12 de novembre. – NF