Comença el Sant Martí més llarg

8b73a42f665d6a2641fcaae19abdf883

La festa de Sant Martí, una tradició amb 37 anys d’història, s’allargarà enguany del 7 al 15 de novembre. La coincidència de Sant Martí amb l’Aplec de Sant Iscle ha obligat a repartit el programa de més de 40 activitats “per a tots els gustos” durant dos caps de setmana. “No volem que cap tradició hi surti perdent, si es deixa de celebrar un any potser acabi morint”, assegurava la regidora de Cultura, Elvi Vila, que convidava els cerdanyolencs a desplaçar-se a Sant Iscle el matí del diumenge 15 i a acostar-se al migdia al Tapatapa que tindrà lloc a la carpa de la plaça Sant Ramon.

La Comissió de Festes de Sant Martí, que organitza la festa amb el suport de l’Ajuntament, destacava que ha fet un programa pensant en totes les edats i tots els gustos:  “Amb l’aportació que tenim fem el que podem”, explicava el president de la Comissió de Festes de Sant Martí, Ramon Capella. I la regidora de Cultura, agraïa la tasca de l’entitat: “Feu molt amb el que teniu, després de 37 anys seguiu al peu del canó”. Per a l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, que fa una crida a la participació de tota la ciutadania, el protagonisme de la festa recau en les entitats i les persones.

PRIMER CAP DE SETMANA
El primer cap de setmana, els dies 7 i 8 de novembre, es donarà el tret de sortida al programa festiu (més informació a la pàgina 18) amb les entitats de cultura tradicional com a grans protagonistes. Els Castellers volen lluir-se a la seva Diada Castellera per entrar al club dels castells de 8,  hi haurà sardanes amb l’Agrupació Cultural Sardanista, la ruta de la tapa de Sant Martí -que inclou la festa del porc i la cervesa- i el concurs de paelles d’arròs.

DIMECRES 11, FESTIU
L’11 de novembre, festiu local a Cerdanyola, se centrarà en activitats infantilsCerdanyola. “Els nens tenen festa a l’escola i els grans, molts, encara treballen”, recordava Capella. Així, hi haurà  jocs inflables, torneig de futbol, escacs, tallers de pintura i dibuix, animació amb el grup Xiula i espectacle infantil amb Kids Party. El dijous 12 el GAT teatre representarà l’obra ‘Una gàbia de grills’ a l’Ateneu i divendres 13 començarà el gruix de la festa amb els concurs de dibuix -l’autora del dibuix del cartell de la festa és Martina Carmona, alumna del Montserrat i guanyadora del concurs de l’any passat-  i literatura infantil amb un homenatge al poeta i membre de la Comissió de Festes de Sant Martí, Enric Piera, que va morir aquest estiu. A la tarda tindrà lloc el pregó, a càrrec de l’entitat Cerdanyola Comerç i Serveis, amb la col·laboració del grup Batúcamela i xocolatada per a tothom. Per tancar la jornada tindrà lloc la desfilada de moda Cerdanyola Apassiona’t 2015, tercera edició  d’un dels esdeveniments més multitudinaris de la festa. I l’últim cap de setmana de la festa tindran lloc activitats com el Mercat Medieval, la matinal de Harley-Custom i cotxes antics, la cercavila de Sant Martí, el correfoc i la nit jove amb les actuacions de 37 Grados, Torrats (Tribut Sopa de Cabra) i  Play The Game (Tribut Queen).

SOLIDARITAT
El programa de Sant Martí tornarà a tenir un apartat solidari amb activitats com la xocolatada dels castellers (dissabte 7), el musical ‘Hairspray’ que organitza Turó Solidari (dissabte 14, 10 euros) i el musical ‘Mamma Mia’ (diumenge 15, 6 euros). La recaptació de Hairspray es destinarà íntegrament als refugiats i al menjador solidari i ‘Mamma Mia’ destinarà un euro de l’entrada a una entitat solidària de Cerdanyola.

32.000 EUROS DE PRESSUPOST

Enguany la Festa de Tardor té un pressupost de 31.900 euros, 20.000 dels quals són la subvenció que rep la Comissió de festes i la resta per infraestructures i seguretat entre d’altres, apuntava Vila. Aquesta xifra, detallava la regidora, no inclou la despesa d’infraestructures municipals pròpies ni la tasca dels voluntaris que “mai es pot quantificar”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?