El Saltells perdrà una línia de P3 el proper curs

2f2766fb7d5da7e6231d9ac592175eb3

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya comunicava la decisió al govern municipal la setmana passada

Cerdanyola tindrà el proper curs una línia menys de P3. La directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, va comunicar la setmana passada a la regidora d’Educació, Elvi Vila, la decisió d’ofertar un grup menys de P3 a l’Escola Saltells el proper curs 2018-2019 per la baixada demogràfica de la ciutat, especialment a la zona escolar 2. L’AMPA del centre ha anunciat que aquesta setmana farà un seguit d’accions per reivindicar les dues línies, entre elles una manifestació fins a l’Ajuntament prevista per demà dijous a partir de les 16.30 hores.

La decisió de la Generalitat no té en compte la petició de l’Ajuntament, segons Vila, compartida amb les direccions de totes les escoles públiques, que consistia en la reducció de ràtios en els grups d’educació infantil de 3 anys per al curs 2018-2019 per propiciar una millor atenció i distribució equilibrada de l’alumnat. També demanaven solucions a la massificació que s’està produint a la resta de nivells, diferents a l’increment de la ràtio fins al nivell màxim que determina la normativa; i que en cas d’haver-se de no ofertar algun grup, respecte als existents actualment, sigui en un centre concertat de la ciutat, “atesa la incidència directa que han tingut des de fa anys les modificacions de l’oferta sobre l’escola pública”.

La regidora Elvi Vila ha manifestat que el seu desacord amb la política educativa dels Serveis Territorials, ja que es basa exclusivament en ajustar l’oferta a les dades demogràfiques, en comptes d’aprofitar aquesta baixada per adoptar mesures que incideixin en la qualitat educativa de la tasca que fan els centres educatius. Per la seva banda, l’equip Directiu del Saltells assegura que ja va expressar al Departament d’Ensenyament el seu desacord pel tancament d’un p3 a l’escola Saltells. “I més encara, després de l’éxit de les nostres Jornades de Portes Obertes d’enguany i el fet que hem estat sempre una escola amb molta demanda de preinscripcions”.
“La decisió no canviarà si no fem soroll. En canvi si es visualitza la protesta sí que hi ha la possibilitat que canviï”, ha apuntat Vila. I des de l’AMPA del Saltells ja han fet un primer gest expressant el seu rebuig a la decisió. “Per a les famílies de l’escola, la qualitat educativa hauria de ser una prioritat de primer ordre, i un tancament de línia a la nostra escola o qualsevol escola del nostre entorn atempta directament contra els interessos dels nostres nens i nenes”, destaquen. A més, defensen que no s’hauria de tancar cap línia de cap escola pública de Cerdanyola i aposten per una baixada de ràtios de forma homogènia i planificada en les línies existents: “Això permetria una millor atenció a l’alumnat, sobretot a la diversitat que tenim a les nostres escoles, alhora que permetria als docents desenvolupar millor la seva tasca i poder innovar”. En sintonia amb el govern municipal, l’AMPA també està “totalment en contra que es mantinguin les línies a escoles concertades de barris amb poca densitat mentre les escoles públiques de barris poblats perden grups”. La forma d’actuar del Departament d’Educació els sembla “inacceptable” i subjectiva ja que no s’ha basat en les dades de preinscripció. “Només amb els germans ja ompliríem quasi la totalitat de places ofertades”, apunten. El tancament d’un grup de P3 al Saltells pot, segons l’AMPA, “trencar un gran equip de mestres” d’infantil. “És una plantilla estable amb projectes nous d’innovació educativa en marxa que pot perillar per aquest tancament”. A més, també afirmen que “costa entendre un tancament en una escola que tot just es va reformar fa 10 anys per acollir dues línies”. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?