
Amb agraïments i cedint el protagonisme a la Comissió de Festes del Roser de Maig es presentava oficialment el programa festiu fruit d’un “embaràs de nou mesos de treball incansable”, assegurava la fins ara regidora de Cultura, Elvi Vila. Representants d’entitats i persones a títol individual han aconseguit una “festa molt més participada del que hauria estat i un programa farcit de novetats”.
Entre les novetats destaquen la recuperació de la baixada de carretons per a la qual encara queden sis places disponibles, la primera trobada de bèsties de foc o la incorporació del Parc Xarau com a espai de la festa amb el nom de platgeta del riu Sec. Aquest nou espai de la festa tindrà les tradicionals barraques i vol ser “un punt de trobada per a tots els públics”. Una altra de les novetats de la festa serà el got reutilitzable editat per a l’ocasió i els beneficis dels quals es destinaran a fins socials, anunciava Sergi Llobet, de la comissió de Participació. En l’apartat d’activitats de cultura tradicional, Laura Bros destacava que aquestes activitats són les que donen identitat a la festa i avançava que s’ha aparcat el cercavila Lo Cercanyola “per recuperar-ho d’una altra manera”.
La festa té un pressupost de 158.000 euros -39.000 corresponen a la Mostra de Cuina Mediterrània-, uns 15.000 euros més que l’any passat. “Costa més, però també ampliem espais”, defensava la fins ara regidora de Cultura, Elvi Vila. S’ha aconseguit, segons l’alcalde Carles Escolà, “innovar mirant cap enrere i trencar la dinàmica de deixar l’organització de la festa en mans d’empreses”.
La Comissió de Festes també ha volgut que el Roser de Maig esdevingui una festa amb valors propis: festes populars, ecologistes, diverses, solidàries, feministes, responsables i segures.
A més de la novetat de la platgeta del riu Sec i de les festes majors alternatives al Parc del Horts, la festa es manté a espais com la plaça de l’Abat Oliba i el parc del Turonet o al mercat modernista que tornarà a unir durant tot el cap de setmana el Parc del Turonet amb el Museu d’Art de Cerdanyola.
QUATRE DIES DE FESTA
El programa festiu donarà el tret de sortida el divendres 29 d’abril amb el pregó a càrrec d’Albert Roma, cerdanyolenc i membre de l’ONG Proactiva Open Arms. “És un regal per a tots nosaltres poder tenir a l’Albert de pregoner per la feina que per desgràcia està fent” a les costes gregues, destacava Escolà. El mateix divendres destaquen actes com el concert amb la Salseta del Poble Sec i la Pasarel·la 2016 Primavera Estiu.
El Holi Roser repeteix al programa de la festa major, però amb un canvi d’escenari. Aquest any tindrà lloc el dissabte 30 d’abril a partir de les 11h al Parc del Turonet. També dissabte tindrà lloc la ballada de lluïment de les bèsties de foc, la primera BaixCarnyola i concerts al Turonet amb grups de proximitat com Timon Republik, The Risas o Itaca Band. Diumenge l’agenda festiva està protagonitzada pel concert d’Amelie al del Turonet i l’Amiant Fest a la platgeta del riu Sec amb The Stagpies, Rombo, The Saurs, Las Ruinas i Opatov. I dilluns el protagonisme recau en la festa major infantil al Parc Xarau i l’espectacle de fi de festa amb la companyia Le Croupier a la plaça de l’Abat Oliba.