El referèndum de l’1-O marca la Diada Nacional de Catalunya

140b52a229a0199a0b5b0f77e425d131

La convocatòria del referèndum de l’1-O va marcar la celebració de la Diada Nacional de Catalunya fins i tot abans de l’11 de setembre. En una concentració de suport al referèndum l’alcalde, que un dia abans havia signat un decret en suport a la convocatòria, va trencar la carta enviada per la Delegació del govern espanyol on s’adverteix els alcaldes que no poden col·laborar amb el referèndum de l’1 d’octubre. I només un dia després d’aquest gest, quatre escaladors cerdanyolencs van embolcallar el monument a Lluís Companys, conegut com la C de Cerdanyola i obra de l’escultor Salvador Mañosa, per “vestir-lo de democràcia”.

L’11 de setembre, per segon any consecutiu, les ofrenes florals d’entitats i formacions polítiques es van fer a la plaça Onze de Setembre i l’acte institucional a la plaça de Francesc Layret. A excepció del Partit Popular i de Ciutadans, la resta de grups municipals van participar a l’ofrena institucional. En aquest sentit, el portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà, ha assegurat que “Ciutadans no participarà en cap acte institucional de la Diada sempre que siguin per dividir i no unir a tots els catalans”. Ortolà aposta per la celebració d’una “Diada que representi a tots els catalans i que no estigui al servei d’una ideologia que busca el trencament i la confrontació”. Per la seva banda, el PP de Cerdanyola assegurava, mitjançant les xarxes socials, que no pot estar “al costat d‘un alcalde sectari que no respecta la legislació actual ni les decisions judicials”.

Després de les ofrenes florals a la plaça de l’Onze de Setembre, les activitats van traslladar-se a la plaça de Francesc Layret: hissada de la bandera, les actuacions de la Coral i Banda de l’Agrupació Musical i de l’Agrupació Sardanista i la lectura del Manifest de l’11 de Setembre de 2017 pactat per l’Associació Catalana de Municipis a càrrec de la presidenta de Bambalina Cerdanyola, Rosa Maria Soler: “Des del municipalisme, com a governs locals de Catalunya, volem i hem de dir ben alt que, els entrebancs no ens faran desistir en la voluntat de millorar els serveis i l’atenció vers els nostres veïns i veïnes. Sempre hem defensat els seus drets i aspiracions. I reclamem, un cop més, el nostre dret a decidir i expressar-nos lliurement”.

CXC, ERC, PDECAT I EL REGIDOR NO ADSCRIT ES COMPROMETEN AMB EL REFERÈNDUM
D’altra banda, els grups municipals del Compromís per Cerdanyola, ERC, PDECAT i regidor no adscrit, han manifestat el seu suport al referèndum del proper 1 d’octubre i es comprometen a seguir treballant per garantir que a Cerdanyola se celebri amb normalitat aquest referèndum. En un comunicat conjunt remarquen que faran tot el necessari per garantir que totes les persones de Cerdanyola cridades a les urnes puguin exercir el seu dret a vot, ja sigui per votar sí, per votar no o en blanc, ja que consideren que “negar el referèndum és negar la democràcia”. Per aquest motiu, animen al conjunt de la ciutadania a participar en el referèndum convocat per la Generalitat de Catalunya. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?