El rebut de l’aigua s’encarirà uns 2,5 euros al mes a partir del 2024

WhatsApp Image 2023-11-22 at 13.39.01

El preu de l’aigua a Cerdanyola i la resta de municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’encarirà de mitjana uns 2,5 euros al mes per unitat familiar. Aquest augment uposarà un increment d’uns cinc euros a la factura del consumidor, ja que el rebut és bimensual. El  28 de novembre l’AMB aprovarà de forma inicial aquest increment de la tarifa, que entrarà en vigor a partir del març del 2024.

La justificació

L’entitat metropolitana justifica la pujada per l’increment de tarifes que ha realitzat Aigües Ter-Llobregat en el subministrament, fruit dels efectes de la sequera. També apunta d’altres factors, com ara l’important increment de costos associats directament a la distribució d’aigua potable domiciliària amb despeses vinculades a la sequera extrema, que han requerit més inversions, més costos d’explotació i manteniment, com ara els costos de personal vinculats a la pujada de l’IPC, o l’augment de costos unitaris energètics.

L’AMB -que preveu mesures com ara la tarifa social de la que es beneficien 60.000 unitats familiar, per ajudar a pagar el rebut a les persones més vulnerables- avança que dilluns vinent convocarà els 36 ajuntaments de l’ens per avaluar si en alguns municipis cal reduir la pressió del subministrament, especialment en aquelles localitats que sobrepassen els 210 litres per habitant i dia que ara ha fixat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la fase de preemergència de la sequera.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?