El PSC creu que les negociacions per a la moció de censura avancen

5189f3286915715b50cff89ddded1008

El procés nacional no serà un impediment perquè el sobiranisme té majoria al plenari

L’actualitat política municipal té un dia marcat en vermell a l’agenda: el 9 de maig. Aquell dia finalitza el període de 30 dies dels que disposa l’oposició per presentar una moció de censura a l’alcalde Carles Escolà. De moment, malgrat que els grups coincideixen en assegurar que s’ha avançat, no hi ha acord i només s’ha fet públic quina formació tindria l’alcaldia. “Si hi ha moció de censura, és indiscutible que l’alcalde serà socialista com a força més votada”, anunciava el primer secretari i regidor del PSC, Carlos Cordón. Si finalment s’arriba a la moció de censura amb candidat socialista, serà l’assemblea del PSC qui decideixi qui ha d’encapçalar el nou govern de la ciutat.

L’objectiu dels socialistes és fer un gran pacte de ciutat amb una alternativa de govern “seriosa, inclusiva i transversal” que doni estabilitat. Tant Cordón com el portaveu del grup municipal del PSC, Víctor Francos, asseguraven la setmana passada en roda de premsa que les converses havien avançat. “Estem més a prop que fa una setmana, no estem com fa dos mesos”, anunciaven.

REFERÈNDUM: EL PSC NO TÉ LÍNIES VERMELLES

Un dels temes que semblava que havia de ser el principal obstacle per a l’acord és la celebració del referèndum. Però els socialistes apunten que “cal pensar estrictament en Cerdanyola” i no posen línies vermelles perquè són conscients “que hi ha una majoria al plenari” que aposta pel sobiranisme. “És moment de parlar de projectes i no de persones”, remarcava Cordón, que assegurava que si finalment no s’arriba a un acord “les aproximacions” que s’han fet ara “serviran per al futur”.

C’S I MES, FORA DE LES NEGOCIACIONS

En el moment de tancar aquesta edició (dimarts), C’S i MES (veure columna) estaven fora de les negociacions. Els primers descartaven donar suport a una moció de censura amb la presència d’ERC i el PDCAT mitjançat un comunicat del responsable d’acció institucional de la formació, el diputat Joan Garcia. Per a ell, la proposta del PSC de formar un govern amb tots els partits de l’oposició és “solució creativa” que pretén “netejar culpabilitats dels que són responsables de la situació política a Cerdanyola per haver format un govern populista i separatista”. Unes declaracions que eren molt criticades per Francos: “Són una deslleialtat en relació als grups que estàvem mantenint converses”. Per al portaveu socialista les declaracions són també “una errada històrica” per a Ciutadans perquè “s’han realitzat des de fora de Cerdanyola”. – NF

Què diuen la resta de formacions?

ERC: Des de que s’ha obert el període de 30 dies derivat del ple on l’alcalde se sotmetia a la confiança vinculada a l’aprovació dels pressupostos, el PSC ens va fer una primera proposta que la nostra executiva va rebutjar. “Aquesta proposta que C’s va desvetllar consistia en un govern de concentració”, explica Helena Solà. Actualment els republicans tenen sobre la taula una altra proposta per part del PSC que han de valorar i sotmetre a assemblea avui dijous.

PDeCAT: “Difícil, però no impossible. Al final dependrà de l’assemblea”, assegura Josep Grau.

PP: “Les negociacions avancen a bon ritme, malgrat les traves de Ciutadans a l’hora de substituir a un alcalde de la CUP. La segona moció de censura en la història de Cerdanyola està cada vegada més a prop”, valora Manuel Buenaño.

MES: “Per desgràcia, hem hagut de deixar les converses. ERC no vol que hi participem”, anuncia el regidor Jordi Miró. En la seva línia habitual, la secció local d’Esquerra, posa totes les dificultats possibles per trobar solucions i posa com a excusa el moviment del regidor d’ICV a MES: “Hem explicat diverses vegades que el nostre representant va canviar de partit sense abandonar el grup municipal i perquè les seva idea de país encaixa més amb la nostra visió. Visió que, per cert, compartim amb ERC i que fa difícilment comprensible la seva reacció”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?