El projecte dels alumnes del Jaume Mimó que desestigmatitza les residències

d684a5f1d6d18e9647b504aaaaf15048

Els alumnes de 4t ESO de l’institut Jaume Mimó estrenen el seu documental ‘Viure i Aprendre’, una pel·lícula dedicada a la gent més gran de Cerdanyola. El documental té l’objectiu de donar vida a la tercera edat i trencar els mites sobre la vellesa i les residències, “conegudes per ser espais avorrits on regna la soledat, però que en realitat estan plenes de vida”.

Les històries de vida de Pilar Paredes, Josefina García i Justa Gil han estat les protagonistes del ressò d’aquesta etapa estigmatitzada de la vida. Elles han recordat la seva infantesa i la seva joventut, sotmesa a les ordres de Franco i condicionada per la guerra civil: “Aquest projecte m’ha fet recordar moments bons i també dolents del meu passat, però sempre els deixo enrere i em quedo amb el millor”, explica amb enyorança Pilar Paredes: “M’agraden els nens i ha estat un plaer participar amb ells”. Justa Gil agraeix molt la preocupació que té el jovent per les persones grans: “Em reconforta que uns joves com vosaltres us interesseu per una senyora que ja està en l’última etapa de la vida i a més m’heu fet reviure el meu passat”.

No és la primera vegada que l’institut Jaume Mimó col·labora amb la residència municipal de Cerdanyola, ja que els alumnes, amb els consells dels més grans de la residència, van pintar la primera planta de l’edifici. Tot i que ha remogut moments delicats del passat de les protagonistes, el documental ha ajudat a visibilitzar la realitat de les residències i la realitat vital de les persones més grans de Cerdanyola. – AE

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?