El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola compta amb 10 cooperatives

capturapantallapresentaciocooperativesescolars2noti

Enguany són cinc les escoles que participen en la iniciativa i 10 les cooperatives que s’han creat. Totes elles ja tenen el nom i els prototips dels productes que a partir d’ara produiran per, si la situació sanitària ho permet, vendre’ls al mercat de cooperatives escolars.

El treball en equip com el principal aprenentatge del projecte

Fins a 10 cooperatives són les es van presentar en un acte online que va comptar amb els membres de les mateixes cooperatives, l’alcalde, Carlos Cordón, el regidor d’Educació, David González, i la regidora de Promoció Econòmica i Treball, Carme Arché. Aquest curs són cinc les escoles que participen en la Cultura Emprenedora a l’Escola, un projecte de la Diputació de Barcelona que busca reforçar valors com la solidaritat, la igualtat d’oportunitats i l’equitat. I en aquests valors van coincidir tots i totes les representants de les cooperatives, que van destacar el treball en equip com el principal aprenentatge del projecte. També van fer referència a la resolució de conflictes, parlar en públic, respectar totes les idees, entre d’altres dels aspectes que estan aprenent aquest curs.

S’han constituït, han escollit el seu logo, el seu nom i els prototips dels productes que a partir d’ara començaran a fabricar

Fins ara, les cooperatives s’han constituït, han escollit el seu logo, el seu nom i els prototips dels productes que a partir d’ara començaran a fabricar amb les aportacions inicials que han fet cadascuna de les persones sòcies (alumnes) de la cooperativa. L’objectiu final és poder vendre aquests productes en un mercat que reunirà a totes les cooperatives, sempre que la situació sanitària ho permeti. Part dels diners recaptats amb la venda dels productes els donaran a les ONGs que les mateixes cooperatives hagin escollit.

L’alcalde Carlos Cordón va felicitar a totes les cooperatives presents per la feina realitzada i va destacar la importància de valors com “l’emprenedoria i el cooperativisme no només en aquest projecte sinó en la vida”. Cordón també va convidar als membres de les cooperatives que aprofitin l’experiència i sobretot que gaudeixin d’ella.

El regidor d’Educació, David González, també va felicitar a totes les cooperatives i va explicar que “cada any, quan acaba el projecte passen una enquesta de valoració i els aspectes més valorats per l’alumnat són haver après a treballar en equip, prendre decisions, explicar idees en públic, ser responsables… Tots ells valors i aprenentatges importants”. González va desitjar molts èxits a totes les cooperatives.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, Carme Arché, va fer referència a la importància del programa pels valors que es treballen. Per a Arché “la millor manera de conèixer el funcionament d’una cooperativa és que la feu vosaltres mateixos i la gaudiu”. La regidora també va traslladar a totes les cooperatives “sort i encerts” i el desig de que es pugui fer el mercat per vendre els productes elaborats.

Cooperatives Escolars a Cerdanyola curs 2020-21

Recicladors 5è, SCCL (Escola Collersola) – 27 socis/es
Cooperativity, SCCL (Escola Les Fontetes) – 14 socis/es
Nofpooc, SCCL (Escola Les Fontetes) – 13 socis/es
Serracinca, SCCL (Escola Serraparera) – 17 socis/es
Becapi, SCCL (Escola Serraparera) – 17 socis/es
Electrobots, SCCL (Escola Serraparera) – 17 socis/es
Big Family, SCCL (Escola Xarau) – 16 socis/es
Animania, SCCL (Escola Municipal La Sínia) – 17 socis/es
CooperArt, SCCL (Escola Municipal La Sínia) – 17 socis/es
Cooperclass, SCCL (Escola Municipal La Sínia) – 16 socis/es

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?