El programa literari ‘Més que lletres’ arrenca amb poesia

WhatsApp Image 2024-03-20 at 22.23.32

A Cerdanyola esclatarà, un any més, la primavera literària amb el programa Més que Lletres que enguany tindrà com a lema central ‘La Lectura se sent’. Una de les novetats serà El bosc de les commemoracions literàries per homenatjar la figura/es i l’obra/es d’un poeta significatiu i escriptors/es que celebren commemoracions aquest any. Aquesta acció comptarà amb la participació i la complicitat de comerços i espais municipals. El dijous 21 de març a partir de les 17:30 h i a la plaça Francesc Layret es ‘plantarà’ un ‘bosc literari’ integrat per ‘8 arbres simbòlics’ on les seves ‘fulles’ seran punts de llibres amb breus fragments dels autors/es que es fan commemoracions i que els ciutadans/es podran agafar.

Aquests arbres es troben a diferents establiments i equipaments de la ciutat com: Llibreria Liliput, Llibreria L’Aranya, Mima Moda Íntima, Joguines Pardo, Floristeria Casamitjana, Òptica Maranges, Cal Pintxo i Montse Interiors. Aquesta acció es reforçarà a les xarxes socials i s’aniran reproduint periòdicament fragments d’aquests autors/es. També es donarà ressò d’aquesta acció fent una campanya a Instagram i entre els participants se sortejaran llibres.

21 de març, Dia Mundial de la Poesia

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia, amb l’objectiu de donar suport a la diversitat lingüística per mitjà de l’expressió poètica i fomentar la visibilització de les llengües en perill. I en aquest marc enguany Cerdanyola s’adhereix a la difusió del poema ‘M’he estimat molt la vida’ del poeta valencià Vicent Andrés Estellés (1924–1993) que fa 100 anys del seu naixement.

Vicent Andrés Estellés, tot i que conrea diversos gèneres al llarg de la seva trajectòria literària, excel·leix especialment, amb un veu enormement singular, en el conreu de la poesia tant per la qualitat com per quantitat d’obra publicada. És considerat pels estudiosos com una de les veus més importants de la literatura catalana del segle XXI.

El poema escollit, ‘M’he estimat molt la vida’, ha estat traduït a vint-i-dues llengües i serà recitat arreu dels territoris de parlar catalana per tal de mostrar la riquesa mundial de la poesia.

Enguany també es tindran en compte algunes de les commemoracions literàries com els 100 anys de la mort d’Àngel Guimerà (1845-1924) i de Joan Salvat Papasseit (1894-1924) i els 100 anys del naixement de Montserrat Vayreda (Montserrat Vayreda i Trullol (1924–2006).

Marató de Lectura el dia de Sant Jordi 2024

Per a Sant Jordi (dimarts 23 d’abril) Cerdanyola acollirà la 23a edició de La Marató de Lectura en veu alta, especialment per part dels centres educatius de la ciutat, i les recomanacions lectores per part d’autors i autores locals. També s’escoltaran tots aquells representats d’entitats, ciutadanes, menuts i grans, que vulguin fer les seves lectures i recomanacions al llarg de tot un dia.

La Marató, dedicada a escoltar i sentir la lectura en qualsevol dels gèneres literaris, estarà dinamitzada per dos professionals de la narració. Aquesta acció finalitzarà amb un concert Blues&amor a càrrec de la veu de Queralt Albinyana i la música de Flàvio Rigatozzo que, com a novetat, dona suport, s’adhereix i s’emmarca en el marc de la 33a edició Festival Internacional de Blues de Cerdanyola.

Qualsevol persona que vulgui participar fent una lectura en veu alta a La Marató de Lectura del dia de Sant Jordi ha d’enviar un correu electrònic a ruedashc@cerdanyola.cat abans del 4 d’abril de 2024.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?