El programa Explorer acaba amb la presentació de 16 projectes de joves emprenedors

Foto de família dels joves emprenedors que han participat a aquesta edició d’Explorer / F. Ajuntament (NP)

Durant 12 setmanes, 25 joves d’entre 18 i 31 anys s’han format en emprenedoria i ara han presentat els seus projectes davant d’un jurat expert. El programa Explorer ‘Joves amb solucions’ l’organitzen els Ajuntaments de Cerdanyola i de Sant Cugat juntament amb el Parc de Recerca UAB. Es tracta d’una iniciativa d’impuls al talent jove promoguda pel Banc Santander a través de Santander Universitats i del Centre Internacional Santander Emprendimiento i amb suport de la Diputació de Barcelona.

El Programa els ha permès desenvolupar habilitats emprenedores com el lideratge, el treball en equip i la comunicació. L’Explorer els ofereix les eines necessàries perquè siguin capaços de desenvolupar una idea de negoci sòlida i viable que ara, al final del programa, presenten davant d’un jurat expert en valorització d’idees que escull les millors.

Tres premis als millors projectes

Després de la presentació dels 16 projectes d’emprenedoria davant del jurat, el tribunal va escollir les tres idees que creuen que són les més innovadores i, alhora, viables com a models de negoci. El dilluns, 10 de maig, es va atorgar al projecte AburguesA el primer premi. AburgesA és el nom d’una nova carn vegetariana, que es produiria en empreses càrniques catalanes utilitzant la biotecnologia. D’aquesta manera, s’aconseguiria un producte amb un gust i una textura molt similars a la carn, baix en calories i amb un procés de fabricació que tindria en compte el benestar animal i la reducció d’emissions de CO2. Segons Gerard Sala, el responsable del projecte, “amb AburguesA les empreses càrniques entrarien al mercat vegetarià i nosaltres produiríem un menjar saborós, saludable i sostenible”.

AburguesA, com a guanyador d’aquesta edició de l’Explorer, pot escollir entre dos premis. Pot fer un programa virtual, de tres setmanes, de l’European Innovation Academy aquest mes de juliol i seguir desenvolupant el seu projecte amb mentors de Silicon Valley o bé gaudir d’una experiència intensiva d’immersió i formació per mitjà d’un viatge d’una setmana a Oporto, l’estiu de 2022.

El segon premi va ser per a La llavor, liderat per Mariona Montserrat, que ha inventat un producte: els contes plantables. Aquests contes es poden llegir i, al ser produïts amb material biodegradable i llavors, després es poden plantar. L’Ajuntament de Cerdanyola ha obsequiat la guanyadora amb una tablet.

El tercer premi, que consisteix en una estada de sis mesos en un espai de coworking de l’Ajuntament de Sant Cugat, ha recaigut en CLOVI, una plataforma de lloguer de roba de nadons. Segons les seves creadores, Victòria Guirao i Claudia Torner, “els clients paguen una quota mensual i tenen accés a un armari de roba infinit, és a dir, les famílies poden llogar la roba quan la necessitin, la qual cosa redueix les seves despeses i també contribueix a reduir l’impacte del sector tèxtil sobre el planeta”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?