El Procicat no incrementa les restriccions per Cap d’Any

new-years-eve-1905142_1920

El comitè tècnic de Protecció Civil ha decidit mantenir les restriccions ja establertes per Nadal i no incrementar-les per Cap d’Any. Així, el toc de queda es manté a la 1 de la matinada pel dia 1 i els sopars del dia 31 han de ser d’un màxim de deu persones de dues bombolles diferents. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a la prudència: “Justament ara que s’anuncia aquest sistema integral de rastreig i que ens arriben les primeres vacunes és quan no ens hem de relaxar perquè no tindrem immunitat de grup fins que no passi pràcticament un any. L’error més gran que podríem cometre és pensar que ja estem protegits. Volem demanar més prudència que mai, més mascareta que mai, més ventilació que mai, més neteja de mans que mai i menys interacció social que mai”.

La directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha destacat la preocupació des de Protecció Civil pel creixement progressiu de les dades i de la pressió assistencial ha insistit en evitar qualsevol tipus de contacte social que no sigui imprescindible, i no realitzar desplaçaments innecessaris i indispensables. “El més segur celebrar cap dany a casa nostra amb la nostra bombolla convivència” ha explicat. “Hem de continuar protegint-nos a nosaltres i als que tenim a prop”. La directora ha recordat un cop més les recomanacions i ha destacat que “hem de seguir-les de manera molt estricta i molt conscient aquests dies”. “És millor reunir-nos a l’aire lliure, els balcons i les terrasses són l’opció més segura, en els espais tancats hi ha d’haver ventilació permanent, no compartir els estris de la taula, quan més petit sigui el grup millor i quans menys domicilis visitem millor,  ús permanent de la mascareta, la higiene de mans i evitar els contactes estrets amb persones amb qui no convivim i no allargar els àpats més del compte”.

Sàmper també ha fet un repàs de la mobilitat i ha destacat “una reducció notable aquests dies de Nadal respecte l’any passat. El dia 24 d’un 25% d’entrada i sortida de l’Àrea Metropolitana, el 25 d’un 44% i el dia de Sant Esteve i el dia 27 d’un 45%. Aquesta reducció de la mobilitat es fa molt palesa al Túnel del Cadí on hi ha una reducció del 90% des del dia 24 i durant tot el cap de setmana a causa de les restriccions a la Cerdanya i al Ripollès”.

Pel que fa a les dades de mobilitat al Túnel del Cadí, el dijous 24 desembre, entre les 0 i les 24 hores van circular en sentit nord 879 vehicles, el que suposa una reducció del 90,98% respecte any passat, i en sentit sud 1.411, amb una reducció del 69,76%. El dia de Nadal, entre les 0 i les 24 hores van circular en sentit nord 541 vehicles, el que suposa una reducció del 96,06% respecte any passat, i en sentit sud 390, amb una reducció del 91,70%. El dia de Sant Esteve, entre les 0 i les 24 h van circular en sentit nord 777 vehicles, el que suposa una reducció del 91,75% respecte any passat, i en sentit sud 456 vehicles, amb una reducció del 91,90%. I el diumenge 27 desembre, entre les 0 i les 24 h van circular en sentit nord 814 vehicles, el que suposa una reducció del 87,08% respecte any passat, i en sentit sud 722 vehicles, amb una reducció del 91,22%.

El conseller també ha explicat que pel que fa a les sancions, a la Cerdanya des del dia 23 de desembre n’hi ha hagut 8 i al Ripollès 38 pel que “el grau de compliment de les mesures està sent molt elevat”.

Pel que fa a actes de confinament nocturn des del dia 27 del 12 n’hi ha hagut 79 i les infraccions a locals tancats han sigut 2. El total acumulat de sancions administratives des del dia 16 d’octubre és de 75 mil sancions de les quals 36.762 han estat instruïdes per Mossos d’Esquadra i 38.322 per policies locals. El total acumulat de locals tancat és de 1.245, 489 per part de Mossos d’Esquadra i 756 per policies locals.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?