El Procicat aprova noves mesures que afecten Cerdanyola

IMG_20200515_080850

El PROCICAT ha aprovat la proposta de mesures especials a diversos municipis del Vallès Occidental per reduir l’augment de contagis de Covid-19. Aquestes mesures entraran en vigor demà dimecres i s’aplicaran durant 15 dies. Els municipis afectats per la resolució són Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Matadepera; Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls.

En aquestes poblacions es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Es recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones .Caldrà també intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball i quan la naturalesa de l’activitat sigui possible, caldrà potenciar l’ús del teletreball.

Els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, hauran de limitar l’assistència al 50% de l’aforament; i en l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’eliminarà el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limitarà l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L’horari de tancament d’aquests establiments serà a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s’haurà d’utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar. Pel que fa a l’activitat comercial, s’haurà de dur a terme evitant qualsevol aglomeració, i tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’establirà en 1,5m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5m2 per persona.

Es podran dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L’aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50%, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.

Teletreball i classes telemàtiques a les universitat

La Generalitat ha demanat a les empreses que tornin a implementar el teletreball durant 15 dies davant l’augment de contagis de covid-19. A més, les universitats faran classes virtuals durant també 15 dies, a excepció de les pràctiques.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha demanat un nou esforç a la ciutadania i la complicitat necessària en la lluita contra la COVID-19. En aquest sentit, destacat que “cal aquest sacrifici de la ciutadania” per “garantir la capacitat de resposta del sistema sanitari les properes setmanes i de tots els serveis essencials, i preservar tot l’esforç que s’està fent per adquirir el material necessari per poder fer els cribratge, i tot l’esforç que s’ha fe en el retorn a les escoles per convertir-les en un lloc segur”. Finalment Aragonès ha indicat que aquesta setmana anunciarà noves mesures per reduir els contactes socials.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?