El ple rebutja la revocació del conveni de Can Planas

389b1419d386024814b9710bfcb9f5a1

La revocació del conveni -entre l’Agència de Residus de Catalunya, l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, el Consorci Urbanístic del Centre Direccional i l’Ajuntament de Cerdanyola- de 2006 que obliga a l’Ajuntament a pagar el 20% dels treballs de remediació de l’abocador Can Planas va ser rebutjat en l’última sessió plenària. Aquest conveni regula el règim de finançament de les actuacions previstes, que s’haurien d’haver finalitzat el 30 de juny de 2010 i que encara no s’han iniciat.

Com en el ple de setembre, on el punt va quedar sobre la taula, l’oposició justificava el seu rebuig tot assegurant que no es pot revocar un conveni sense tenir-ne un altre nou que sigui millor. Per a l’oposició, si ara es denuncia el conveni existeix el risc d’haver de pagar més d’un 20% de la remediació. “El conveni que el millora serà no pagar, qui contamina paga. Que l’Ajuntament sigui propietari dels terrenys o que doni llicències per abocar no vol dir que Ajuntament hagi contaminat”, assegurava el regidor del Centre Direccional, Íñigo Enterria. Tant Eulàlia Mimó (PSC) com Maria Reina (ICV/EUiA) destacaven que el conveni incorpora una addenda per la qual l’AMB es compromet a avançar els diners per construir una barrera hidràulica a l’abocador. “Per què no donen via a que es comenci a arreglar l’abocador de Can Planas?”, preguntava Reina al govern. I des del PSC Mimó es mostrava més contundent: “Vostès es dediquen a desfer tot allò anterior sense proposar alternatives, mantinguin el conveni i tirin endavant el que no haurien d’haver aturat mai”. Enterría responia que si l’AMB té “voluntat de posar diners” per fer la barrera hidràulica, no es veurà afectada per la denúncia del conveni. En canvi, CiU considera que amb la denúncia del conveni “endarrerim” el procés de solució. “No posin més pals a les rodes i comencin la remediació”, exigia Marc Costa, que assegurava que si l’Ajuntament denuncia el conveni “potser hi surt perdent”. Per part del PP es va reclamar al govern que presenti alternatives on s’inclogui també als propietaris privats i C’S assegurava que “renunciar a aquest conveni sense tenir-ne un altre és temerari”. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?