El ple municipal rebutja una modificació de pressupost per a la despesa ordinària del Centre Direccional

direccionalweb

Dos de tres. El ple municipal va aprovar en sessió extraordinària dues modificacions de crèdit per dotar partides per diverses actuacions a l’espai públic i de recolzament al comerç i hostaleria local i destinades a les làpides dels nínxols afectats per la reforma del cementiri. Per contra, es va rebutjar una modificació de pressupost de 318.682 euros per fer front a la despesa ordinària de manteniment del Centre Direccional.

La modificació destinada a l’aportació econòmica pendent -318.682 euros- de l’Ajuntament al Consorci Urbanístic del Centre Direccional va ser rebutjada amb els vots favorables del PSC, l’abstenció de PP i Junts i els vots en contra d’ERC, Guanyem, CS i En Comú Podem. “La modificació que se sol·licita és per front a despesa ordinària del propi consorci, que és una eina necessària per al desenvolupament del Centre Direccional”, destacava el regidor de Finances i Serveis Econòmics, Javier Sánchez.

“Cal que el consorci del Centre Direccional ens detalli al consistori en que s’està gastant els diners. Necessitem una reunió urgent amb el director del consorci del Centre Direccional”, demanava el regidor del PP, Manuel Buenaño. En aquest sentit, el portaveu de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez, insistia en la necessitat de desglossament de la xifra. “Avui encara ens falta informació i és un tema que necessita consens”, remarcava Sonia Rodríguez (Cs). I des d’ERC també s’insistia en la falta d’informació. “Trobem a faltar documentació en aquest expedient”, assegurava el regidor Inígo Enterría.

Per la seva banda, En Comú Podem i Guanyem justificaven el seu vot en contra per no compartir el model de desenvolupament del Centre Direccional. “Creiem que hi ha motius per gastar-se diners en altres coses prioritàries i no en el Centre Direccional, que és un projecte que per nosaltres té moltes coses inacceptables”, afirmava Cecilia Collado (ECP). “Nosaltres no compartim el model del Centre Direccional. Ara no és el moment de pagar aquest quantitat, creiem que aquests diners tindrien millor ús si els poséssim a la taula de reconstrucció”, assegurava Ivan González (Guanyem).

Dotar partides per diverses actuacions a l’espai públic i de recolzament al comerç i hostaleria local

La segona modificació -aprovada amb els vots favorables de PSC, ERC, CS, En Comú Podem, Junts i PP i el vot en contra de Guanyem-, entre d’altres, es destina a la reparació a les pistes de tennis i pàdel del CEM Riu Sec -96.742 euros-, redacció projecte reurbanització II Les Fontetes-18.200,01 -, actuacions de millora inundabilitat Les Fontetes -179.513- per al conveni col·laboració promoció agroecològica Collserola -500-, per a la campanya de Nadal del conveni amb l’associació Cerdanyola Comerç i Serveis -15.000-, per al servei take away del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental -9.000-, o de manteniment d’aparells (aire condicionat, alarmes o ascensors, entre d’altres) -25.000 euros-. L’únic vot en conta venia del grup municipal de Guanyem, que, com ERC, no veia clar la urgència de portar el punt a un Ple extraordinari. En aquest sentit, la regidora Laura Benseny (Guanyem) criticava el fet que s’hagin començat les obres a la ZEM Riu Sec “abans de tenir la partida aprovada”.

Assumir els cost de les làpides dels nínxols afectats per la reforma del cementiri

La tercera modificació de crèdits -aprovada amb els vots favorables de PSC i Junts, l’abstenció d’ERC, CS i PP i els vots en contra de Guanyem i En Comú Podem- destina 195.000 euros al subministrament i col·locació de làpides de pedra calcària a nínxols afectats per les obres d’ampliació i remodelació del cementiri. En aquest punt, la majoria de grups del plenari coincidien que no han de ser els propietaris dels nínxol qui assumeixin la despesa, però tampoc la ciutadania amb els seus impostos. En aquest sentit, molts apuntaven que ho hauria d’assumir Truyols, l’empresa concessionària del servei de tanatori.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?