El ple insta el govern municipal a emetre un “informe sobre la viabilitat d’emprendre accions legals” contra Endesa

ple

La problemàrica dels talls de llum a la ciutat ha arribat al ple en forma de moció. El text, presentat per En Comú Podem Cerdanyola i assumit per la Junta de Portaveus, insta al govern local a emetre un “informe sobre la viabilitat d’emprendre accions legals contra la companyia elèctrica pels talls soferts i sobre una possible legitimació per emprendre una acció col·lectiva que agrupi a les empreses i negocis afectats”. També insta el govern de l’Estat a realitzar una auditoria sobre l’origen del deute elèctric i el valor real de la producció elèctrica i demana que l’executiu estatal acceleri el desenvolupament de les comunitats energètiques locals. El text sol·licita al govern de l’Estat la revisió d’un nou abonament social elèctric, ampliant sectors beneficiaris i abordant de forma més justa el repartiment dels seus costos.

La moció insta el govern de la Generalitat a sancionar les operadores elèctriques per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania i per l’incompliment de l’obligació de subministrament d’energia, rescabalant les famílies dels danys i perjudicis causats en les situacions d’interrupcions del subministrament elèctric. També demana a l’executiu català l’obertura d’un canal específic per a les queixes i reclamacions ciutadanes des de la mateixa Generalitat o des de la companyia titular de la xarxa de distribució.

Finalment, el text demana aplicar la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, instant les companyies subministradores que evitin talls de subministraments a les famílies vulnerables. La moció també insta les companyies elèctriques a regularitzar la situació d’aquelles persones que trobant-se en situació de vulnerabilitat compten amb el subministrament elèctric del seu habitatge de forma irregular i a dur a terme el pla d’inversions i a complir el programa d’inspeccions periòdiques.

D’altra banda, el plenari també va aprovar per Junta de Portaveus la moció -presentada inicialment per Ciutadans i PP- en suport al projecte ‘El batec de les papallones’. El text proposa realitzar una campanya de sensibilització en matèria de violència de gènere, en el període d’un any, revisada per la regidoria competent i els centres d’ensenyament, adaptant el programa a cada nivell de l’alumnat sobre els conceptes bàsics, detecció, prevenció i protocols educatius. El text insta les administracions locals i supramunicipals per dotar de recursos i eines formatives als Docents i Coordinadors d’Igualtat. També proposa crear una plataforma unitària amb el conjunt de la Comunitat Educativa i dirigida a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes/as perquè la formació i educació sigui transversal i continuïn amb els mateixos criteris en les seves llars. Finalment, el text demana fomentar i impulsar tallers educatius amb l’objectiu de conscienciar societat de la importància d’educar en valors.

Crítiques d’ERC, Guanyem i Ciutadans a un ple buit de contingut

“Quina nota es posaria avui el govern? En un moment de gran necessitat, no han portat ni un expedient a aquest ple”, criticava Ivan González (Guanyem Cerdanyola). “Estic convençut que hi dediquen moltes hores, però els hi demanem que gestionin, decideixin i portin punts al ple, que mai havia estat tan paralitzat com avui. No posin més excuses, sinó solucions a aquesta situació”, sol·licitava el portaveu.

“Cal fer una reflexió profunda de perquè els plens arriben buits de contingut quan la situació política és més favorable per poder aprovar coses en comparació amb altres mandats”, destacava el regidor Gorka Samaniego (CS). “Falten tramitar moltes ajudes covid-19, els problemes de mobilitat continuen, carrers que segueixen en mal estat, falta il·luminació i mobiliari urbà, falta un pla de millora dels polígons industrials o el pla local d’habitatge, i també falta aplicar les mocions aprovades al ple”, repassava el regidor. “Els pressupostos s’han aprovat, però si no executen no serveix de res”, apuntava Samaniego. “Estic totalment d’acord amb tu, estem posant tots els esforços en arribar a la màxima execució”, responia l’alcalde Cordón. “Jo no busco excuses, ni culpables. Les notes intento posar-me-les cada nit, és una avaluació continua. Continuem treballant per poder portar més expedients al plenari i de la millor manera possible. Soc conscient de la responsabilitat que tinc i crec que hem desbloquejat molts temes i estem treballant per desbloquejar-ne més”, defensava el batlle, que reconeixia que el ple de gener ha estat buit de contingut polític. “Però al ple passat vam aprovar l’aprovació inicial i en dues setmanes esperem portar la definitiva en un ple extraordinari”, anunciava Cordón.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?