El ple extraordinari sobre Guiera tindrà lloc dijous

9ee28f01f100eeeb1372f6866ddd0d3a

Finalment la situació i el futur del PEM Guiera es tractarà en una sessió plenària monogràfica que tindrà lloc aquest dijous a les 19 hores, segons han avançaven dilluns fonts municipals a aquesta publicació.

L’alcalde Carles Escolà anunciava dijous en roda de premsa que no convocaria per dissabte un ple extraordinari “per trobar el desllorigador” al PEM Guiera. El batlle explicava que “l’actitud d’alguns grups municipals, bloquejant l’acció del govern”, ha fet que decideixi no convocar el ple. En el seu lloc va convocar a tots els grups municipals “perquè treballin i se solucioni la carpeta PEM Guiera, aprovant-se les inversions i tancant els convenis amb la FCH”. A la sortida d’aquesta jornada de treball, el portaveu del PP, Manuel Buenaño es mostrava optimista a les xarxes socials: “Al final tots hem cedit a les nostres pretensions pel bé dels usuaris i els treballadors. Guiera ja té una proposta d’acord que s’aprovarà possiblement per unanimitat”.

MISSATGE DE TRANQUIL·LITAT

Escolà ha llançat també un missatge de tranquil·litat a la plantilla del PEM Guiera, tot assegurant que està del tot garantida la normalitat en la seva feina.

PSC, ERC, C’S I PP DEMANEN A CxC QUE “NO BOICOTEGI LA SOLUCIÓ AL PEM GUIERA”

Dies abans PSC, ERC, C’S i PP havien demanat al govern de Compromís que “no boicotegi la solució al PEM Guiera”. Els quatre grups han presentat una proposta d’acord -que té el suport de 15 regidors del consistori- que dóna prioritat a la reorganització de la gestió a partir d’una estructura de contractes públics que no comprometi les finances de la corporació, protegeixi els drets laborals dels professionals de l’equipament i permeti portar a terme millores que redundin immediatament en el bé dels usuaris de la instal·lació. La proposta estableix una sistemàtica de treball transparent i participada on tots els grups municipals tinguin accés a la informació en peu d’igualtat. Finalment, l’acord també fixa els procediments que han de permetre liquidar el període d’intervenció de l’equipament, la determinació del valor de reversió al que té dret el concessionari i la liquidació definitiva del contracte. Fins al moment, l’actitud de Compromís per Cerdanyola “no ha estat la de fer  possible la materialització d’aquest acord” i “s’han dedicat esforços a desprestigiar la proposta i menystenir els proposants amb faltes molt clares a la veritat”, apunta un comunicat signat pels quatre grups municipals. Ells conviden Compromís per Cerdanyola “a fer aportacions a la proposta d’acord que ja disposa d’una majoria i que contribueixi a millorar-la” i a abandonar pràctiques que en res beneficien la ciutat. “Calen solucions i no mes problemes. Cal decidir i no instal·lar-se en el sectarisme”, asseguren.

CxC “SEMBLA QUE LES VELLES ACTITUDS DEL COP DE COLZE ENCARA PERDUREN”

Després del comunicat de l’oposició, la reacció de Compromís arribava via xarxes socials. “Aquest és un mandat especial, un ple fraccionat que ens obliga a tots, govern i oposició, a arribar a acords per desbloquejar els grans temes de ciutat com el PEM Guiera”, apuntava la formació. Sembla però que “les velles actituds del cop de colze encara perduren”, remarcaven. “Els grups d’ERC-PSC-PP-C’s han bloquejat el ple extraordinari que l’alcalde volia convocar dissabte i han presentat una proposta de ple extraordinari per parlar dels mateixos temes que han bloquejat”. Tot, segons Compromís, “perquè no fos el govern qui convoqués el ple, poder-lo convocar ells i endarrerir així la solució com a mínim un altre mes”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?