El ple aprova per unanimitat la regularització dels treballadors del Servei Municipal d’Ocupació

d6f224fb534a83b00aac145bc92cdd0f

En un “acte de justícia social i de classe”, segons l’alcalde Carles Escolà, el ple aprovava per unanimitat l’inici de la regularització dels treballadors del Servei Municipal d’Ocupació. Així, l’última sessió plenària donava llum verda a la pròrroga indefinida dels contractes de 15 treballadors de Can Serra. “Avui comencem a donar solució a condicions laborals irregulars, fora de conveni col·lectiu, que en algun cas es remunten al 1992”, destacava el batlle, mentre que el regidor de Recursos Humans, Iñigo Enterria, assegurava que també és un “reconeixement a la feina” d’aquests treballadors. Després d’aquest “primer pas”, anunciava el regidor, l’Ajuntament té temps fins al 30 de març per iniciar la tramitació per crear els llocs de treballs necessaris per desenvolupar les tasques que els treballadors realitzen.

APROVACIÓ INICIAL DEL REGLAMENT DE SEGONA ACTIVITAT DE LA POLICIA LOCAL
També es aprovar per unanimitat l’aprovació inicial del reglament de segona activitat de la Policia Local. La Llei de Policies aprovada l’any 1991 pel Parlament de Catalunya regula un procediment anomenat ‘segona activitat’, que s’ha de desenvolupar per l’Ajuntament mitjançant un reglament amb l’objectiu del procediment és fer compatible la salut del personal i els interessos generals de l’Ajuntament, possibilitant l’adaptació del lloc de treball quan tinguin disminuïda la seva capacitat psicofísica, segons dictamen mèdic d’un Tribunal especialitzat (en els casos de malaltia o accident) o per raó de l’edat, fins arribar a la jubilació. “Fa 25 anys que hauríem d’haver tingut aquest reglament, hi ha persones que han perdut la seva feina per no haver-lo tingut”, lamentava la regidora de Seguretat Ciutadana, Contxi Haro. Un tema que s’arrossega des de fa anys i ara el govern municipal ha fet “els deures en consonància amb els sindicats”, apuntava Enterria. Per part d’ICV-EUiA, Maria Reina, demanava que s’avanci també en un reglament de segona activitat per a la resta del personal. “Aquest és un reglament específic per a la Policia Local, però s’està treballant en un reglament o protocol per a la resta de treballadors”, responia Haro, mentre que Enterria apuntava que en aquest sentit el que pot fer l’Ajuntament és “garantir la mobilitat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?