El ple aprova dues mocions pel manteniment del transport escolar al CEIP Bellaterra

fb5c27012bf7bd2b528a5fe03304bd91

Les reivindicacions ciutadanes van col·locar-se a primera línia en l’últim ple. El manteniment del transport escolar al CEIP Bellaterra, la continuïtat del Centre Infantil Guiera o la nul·litat de la llicència a la sala Circus van protagonitzar el debat ciutadà i el ple. La sessió plenària de maig, que va aprovar la urbanització del marge esquerre del riu Sec per fer un passeig peatonal i el reglament dels mercadals municipals, va ser també la de l’adéu del regidor de Compromís, Sergio Rodríguez.

La regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó, explicava que l’expropiació d’una finca per 52.730 euros permetrà urbanitzar el marge esquerre del riu Sec i construir un mur de contenció a l’escola La Sínia. També s’aprovava, però de forma inicial, el reglament de mercadals municipals. El regidor de Promoció Econòmica, Francisco Ortiz, destacava que s’ha consensuat amb els paradistes dels mercats ambulants de Fontetes i Serraperera amb l’objectiu de “garantir el servei i oferir més qualitat”. En aquest sentit, es va aprovar la rebaixa de la taxa que grava als paradistes en un 30%.  

I en l’apartat de diferents reivindicacions ciutadanes que han protagonitzat l’actualitat local les últimes setmanes, es van aprovar dues mocions -una presentada pel govern i l’altra per l’oposició- pel manteniment del transport escolar a l’escola Bellaterra. En el moment del debat ciutadà, les famílies de l’escola van apuntar que continuen protestant contra l’eliminació del transport escolar a partir del proper curs i per “la manca d’una proposta alternativa viable i segura per als infants per part de les administracions”. La regidora d’Educació, Maria Reina, remarcava que malgrat que el transport escolar és una competència de la Generalitat, el govern municipal està d’acord en una proposta de finançament a terços (famílies, Ajuntament i Generalitat) i “farà el possible” per ajudar les famílies. En aquest sentit, la moció presentada pel govern i aprovada amb l’abstenció de CiU proposa que el conveni de terços es signi entre les tres parts: “Estem d’acord amb la proposta de terços, però sempre amb el compromís inicial de la Generalitat”, destacaven el govern. I d’altra banda, la moció presentada per l’oposició -aprovada amb els vots en contra dde PSC i ICV-EUiA- també proposa un acord entre Ajuntament i famílies i instar a la Generalitat a que formi part de l’acord. El govern justificava la seva negativa a donar suport a la proposta tot assegurant que no pot donar suport a un conveni que no obligui a la Generalitat a fer la seva aportació: “Treure la responsabilitat a la Generalitat és tenir molt morro”, criticava Reina. A més, Cayuela i la regidora socialista Montserrat Montiel, asseguraven que el portaveu de CiU, Alfons Escoda, els hi havia dit que “la Generalitat no posarà ni un euro”. Davant l’acusació, Escoda afirmava que sempre havia dit a les famílies que el grup municipal de CiU “no té cap garantia que la Generalitat pugui sumar-se a un conveni com aquest”. I ERC apuntava que “les famílies s’han trobat amb una actitud de passivitat del govern municipal”, fet que negava Reina, que assegurava que  “en tot moment” el govern ha estat treballant amb les famílies. L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, tancava el debat demanant a tots els grups que donin suport a les propostes de resolució que s’han presentat al Parlament, on es demana la declaració de singularitat del centre, i en aquesta línia el portaveu del PP, Manuel Buenaño, sol·licitava a CiU i ERC que pressionin als seus grups parlamentaris, “que són els que manen a la Generalitat”.

Circus anuncia que presentarà recurs contra la nul·litat de la llicència
Els propietaris de la Sala Circus han anunciat que presentaran un recurs contra la nul·litat de la llicència de cafè-concert després de protestar contra la mesura i demanar solucions al plenillo ciutadà.  La ratificació de la nul.litat de llicència ambiental com a cafè-concert finalment no es va tractar al ple perquè es va informar que només cal la resolució d’alcaldia signada el 23 de maig. El regidor de Contractació, Santiago Cayuela, va informar que l’informe de la Comissió Jurídica-Assessora no és vinculant  i i que la “decisió el que diu és que Circus no pot fer de cafè-concert, però sí de bar”. Cayuela remarcava que el govern va cometre un error en la concessió d’aquesta llicència al 2007 i al 2011 i ara cal “solucionar-ho per no perjudicar més als propietaris de Circus”. L’oposició va destacar el valor cultural de la sala i reclamava “solucions alternatives a retirar la llicència”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?