El ple aprova destinar 645.000 euros més a les obres de la Torre Vermella

WhatsApp Image 2023-04-28 at 08.54.10

El penúltim ple del mandat va aprovar –amb els vots favorables del govern i ERC i l’abstenció de Cs, Guanyem , ECP, Junts i PP- una modificació de pressupost de 645.000 euros per afrontar els danys i lesions detectades en les obres que s’estan realitzant per restaurar la Torre Vermella. “En l’execució de l’obra de la coberta es van detectar una sèrie de problemes difícils de resoldre i es va determinar que un edifici catalogat i que ha de donar un nou ús per 100 anys no es podia deixar la coberta en l’estat que es troba”, explicava la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó.

També van obtenir la llum verda del plenari –amb l’abstenció d’En Comú Podem- altres dues modificacions de crèdit. Una d’elles per destinar noves partides a convenis amb associacions culturals -1.647,10 euros per a l’Agrupació Cultural, 575 euros per a l’Esbart Dansaire Sant Marçal  i 4.901,50 euros per als Castellers de Cerdanyola- perquè puguin fer les activitats d’aquest any. També s’incorpora un conveni amb l’AV  Canaletes per a l’organització del Bosque Maldito amb una dotació econòmica de 5.500 euros. I la tercera modificació de crèdit aprovada destina 2.500 euros al Club Atletisme i Triatló de Cerdanyola per organitzar la Cursa de Collserola amb la col·laboració del Servei d’Esports el proper 11 de juny.

“Nosaltres sempre hem apostat per conservar el nostre patrimoni, però ens costa creure que en el primer projecte de la rehabilitació de la Torre Vermella no s’haguessin detectat aquests danys per un valor de 645.00 euros”, apuntava Cecilia Collado (En Comú Podem). “Es torna a demostrar que era necessari intentar aprovar un pressupost per al 2023 i ara no ens trobaríem fent aquestes modificacions”, assegura Ivan González (Guanyem). Una opinió que compartia Gorka Samaniego (Ciutadans): “Si portem moltes modificacions de crèdit és perquè el govern no va voler assumir el cost polític d’aprovar un pressupost. Durant aquest mandat hem facilitat l’aprovació de molts punts i hem tret a canvi, per exemple, que la Torre Vermella acollís un espai per a la gent gent gran”. Per part d’ERC s’apuntava que els 645.000 euros representen gairebé el 50% del pressupost destinat inicialment a la remodelació de la Torre Vermella. “La manca de previsió fa que ni un mes es fes una pròrroga fins a l’agost del 2023 i el més lògic era allargar-ho molt més”, defensava Íñigo Enterría (ERC), apuntava que moltes entitats es queixen que se’ls carreguen unes feines i uns serveis que fins ara contractava l’Ajuntament de Cerdanyola. “Aquestes modificacions són totes per fets sobrevinguts”, responia el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez, davant les crítiques de part de l’oposició.

En l’apartat econòmic, també van obtenir el vist-i-plau del plenari –amb el vot contrari d’En Comú Podem i l’abstenció de la resta de l’oposició- nou reconeixements extrajudicials d’obligacions (REO).

Sequera

D’altra banda, el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez, anunciava que el Pla Especial d’Actuació en situacions d’alerta i eventual sequera al municipi estarà enllestit en 15 dies després d’encarregar-lo a una consultora per tenir-lo més ràpid. “L’AMB ens havia ofert fer el pla de sequera, però per terminis ens anàvem molt lluny i vam explorar la via de fer un contracte menor amb una empresa externa”, afegia Mimó.

Solidaritat amb els encausats per l’operació Judes

ERC, Guanyem i Junts van mostrar la seva solidaritat amb tots els encausats per l’Operació Judes i en especial amb al cerdanyolenc Edu Garzón després que s’hagi conegut que l’Audiència Nacional manté el processament per terrorisme contra els encausats.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?