El ple aprova destinar 5’7 milions a inversions

ajuntament recent

Les modificacions de crèdit van centrar gran part del plenari. El ple aprovava inicialment –amb l’abstenció d’ERC, Cs, Guanyem, ECP i PP- la modificació de pressupost municipal de 5’7 milions per finançar actuacions d’inversió d’Urbanisme –on destaca la reurbanització fase II de Serraparera), Sistemes d’Informació, Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Joventut, Centres Cívics i Espai Públic (entre d’altres, una nova nau per ubicar les instal·lacions de la Brigada d’Obres i Manteniments i la instal·lació d’una zona d’ombra als parcs infantils del municipi).

El ple també aprovava inicialment –amb l’abstenció del PP- la modificació de pressupost municipal per un import de 30.500 euros per finançar activitats extraordinàries de la Casa de Andalucía, Ràdio Club Vallès i l’increment del conveni Amics del MAC.També donava llum verda –amb l’abstenció de Guanyem i PP- a la modificació de 129.709 euros per fer front al reconeixement de les operacions pendents d’aplicar a pressupost (OPA’s) corresponents a obligacions procedents de serveis del 2021. També es va aprovar –amb el no d’ERC i l’abstenció de Guanyem i PP- que els 10.000 euros que s’havien previst per les despeses del Sistema de Tarifació Social Metropolitana es destinin al Servei per a la gent gran. En aquest punt, Albert Turon (ERC) criticava que l’Ajuntament no apliqui el conveni per al servei de gent gran que té amb l’AMB.

Per unanimitat es va aprovar que la partida de 15.000 euros que es destinava al menjador solidari Mossèn Rossell es dediquin a tramitar la convocatòria de subvencions a entitats del Tercer sector per a la prestació del servei de subministrament de menús a les persones derivades.

Finalment es va retirar el punt sobre la participació de l’Ajuntament en el finançament d’un reportatge audiovisual sobre l’impacte de l’amiant produït per la fàbrica Uralita. “Avui tenim molta informació sobre el documental de l’amiant, però a la comissió informativa vam tenir-ne zero i des de la Taula de l’Amiant no se sap res. Abans d’aprovar-lo caldria tornar a convocar la Taula de l’Amiant”, assegurava Joan Sánchez (Junts), que demanava la retirada d’aquesta modificació. “Agafem el guant, acceptem la crítica i esperem consensuar-lo a la Taula de l’Amiant”, anunciava l’alcalde Carlos Cordón.

“Les modificacions ens permetran complementar el pressupost del 2022 i disposar així del finançament necessari per encarar els reptes que tenim iniciats. La transformació de Cerdanyola avança”, destacava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez. “Trobem a faltar temes que considerem prioritaris i que tenim acordats amb el govern. Creiem que cal abordar i revisar tots els convenis amb les entitats. S’han agrupat modificacions de crèdit molt diferents i no ens ha agradat la manera de presentar-les”, apuntava Cecilia Collado (En Comú Podem). “Davant unes modificacions tan quantioses tocaria que el govern obrís una ronda de negociacions amb la resta dels grups. Les modificacions surten endavant perquè el govern té al davant l’oposició més benèvola dels últims anys”, afirmava Ivan González (Guanyem). “No podem dir que no a les necessitats de l’Ajuntament, però creiem que en les modificacions amb partides més grans es barregen necessitats i inversions”, defensava Sonia Rodríguez (CS). “La majoria de modificacions provenen de modificacions de crèdit no executades. Acceptin aquesta crítica perquè fins que no s’esmeni aquesta manera de treballar ens tornarem a trobar algunes d’aquestes partides. Porten unes inversions que no s’han consensuat amb l’oposició. Algunes són necessàries, però també és cert que trobem a faltar d’altres com mobilitat sostenible. El seu govern està ple de titulars, però buit de contingut real perquè no el poden aplicar”, criticava Albert Turon (ERC).

L’Ajuntament de Cerdanyola tanca el 2021 amb un superàvit de quasi 10 milions

L’Ajuntament de Cerdanyola ha presentat la liquidació del pressupost de 2021 amb un superàvit de quasi 10 milions i un romanent de tresoreria per a despeses generals de 14’6 milions. “L’Ajuntament de Cerdanyola compleix amb el principi d’Estabilitat Pressupostària i es compleixen els límits de nivell d’endeutament. El resultat pressupostari ha crescut en un 16,96% respecte l’exercici 2020, essent creixent des de l’any 2019. Del pressupost de despeses es desprèn que la gestió mitjana de la despesa corrent, s’ha situat l’any 2021 en el 85,69%  superior a la de l’exercici 2020”, explicava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez.

“Hem millorat, però falta molt encara. Necessitem que els diners arribin als veïns i veïnes”, assegurava Cecilia Collado (En Comú Podem). “Reconeixem que les coses es fan millor, però això no exclou que puguem demanar al govern quin és el marge de millora”, apuntava Gorka Samaniego (CS). “Els números reflecteixen que no estan fent una bona gestió. Tenint diners no tenen la capacitat de poder-los gastar. Porten tres anys i no han fet res per solucionar aquest problema”, assegurava Helena Solà (ERC). “Hem de millorar l’execució i els nostres esforços caminen en aquest sentit, però també hem de dir que s’ha millorat”, responia Sánchez.

“Possiblement les pistes de tennis i pàdel s’obriran al setembre”

D’altra banda el ple va aprovar per unanimitat l’anul·lació de l’autorització de la despesa de 580.647 euros corresponent al 2021 per a la contractació del servei de manteniment d’arbrat, places i espais verds municipals. També va donar llum verda- amb el no de Guanyem- l’anul·lació de l’autorització d’una part (25.000 euros) de la despesa acordada per a la contractació de la gestió i explotació del servei públic del CEM Riu Sec. En els dos casos l’endarreriment d’adjudicació dels contractes ha provocat que una part del pressupost no s’hagi gastat. “Possiblement les pistes de tennis i pàdel s’obriran al setembre”, anunciava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez.

El PEM Guiera va tornar a la sessió plenària amb l’aprovació –amb l’abstenció de Cs, Guanyem i PP- de la modificació d’un apartat de la part dispositiva de l’acord de Ple de desembre de 2018 relatiu a la consignació de l’import de la liquidació de la intervenció del servei públic del PEM Guiera. El punt proposa consignar l’import 72.289,15 euros a la Federació Catalana d’Handbol per la liquidació del període d’intervenció del servei del PEM Guiera durant el període 2014-2016 d’intervenció del servei, quedant alliberat l’Ajuntament de Cerdanyola de qualsevol tipus de responsabilitat. “Hi ha hagut una falta de seguiment en aquest assumpte i els hi demanem que millorin perquè tenen les eines”, lamentava Iñigo Enterría (ERC). “Els interessos de demora ja hi eren el 20 de desembre del 2018. Gràcies a aquestes eines s’ha detectat i es paga”, defensava Sánchez.

Totes les mocions es van aprovar

En l’apartat de mocions les tres mocions presentades van obtenir la llum verda del plenari. El ple va aprovar –amb l’abstenció del PSC- la moció presentada per ERC, ECP, Guanyem i Junts en solidaritat i suport al dret d’autodeterminació del Poble Saharauí. El consistori també va aprovar –amb l’abstenció del PSC). la moció presentada per ERC per a la redacció urgent d’un Pla de Mesures Antifrau per poder accedir als Fons Europeus de Next Generation EU. Finalment també va tirar endavant –amb el NO d’ERC i l’abstenció Cs, Junts i PP- la moció presentada per ECP i PSC en defensa de la comunitat educativa i de les seves reivindicacions.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?