El Pla Director Urbanístic Metropolità, en exposició pública

WhatsApp Image 2023-07-12 at 14.02.23

Fins al 30 d’octubre, ciutadans, entitats i organitzacions locals tindran l’oportunitat de resoldre dubtes, aclarir qüestions i fer consultes sobre el document inicial del Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM). Aquest document serà l’instrument que ordenarà i planificarà el territori dels 36 municipis metropolitans de Barcelona, entre ells Cerdanyola del Vallès.

L’oficina itinerant s’ubicarà cada setmana en municipis diferents perquè la ciutadania de l’àrea metropolitana tingui el més a prop possible l’accés a tota la informació. L’horari d’atenció al públic serà de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i caldrà demanar cita prèvia a través d’aquesta pàgina web: https://urbanisme.amb.cat/informar-se/oficina-d-atencio-al-pdu. El calendari i les localitzacions específiques dins de cada municipi es poden consultar en aquest enllaç.

La consulta del document en paper o resoldre qualsevol dubte del PDUM es pot fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del PDUM (Edifici E 5ª planta, C/ Número 62, 16. Zona Franca, Barcelona) demanant cita prèvia. A l’Oficina Itinerant d’Atenció Ciutadana del PDUM que en el cas de Cerdanyola s’ubicarà del 18 al 22 de setembre a l’Ateneu (carrer de la Indústria, 38-40) en horari de 9 a 14 h i amb presència puntual de tècnics del Servei de Redacció del PDUM. Les consultes també funcionen amb cita prèvia. En el cas de les al·legacions, aquestes es poden realitzar digitalment o presencialment a les oficines AMB (Carrer 60, núm. 19 Planta Baixa, Local | 08040 – Zona Franca – Barcelona).

Aprovat inicialment al març

El PDUM, aprovat inicialment el 21 de març, és una actualització del Pla General Metropolità, aprovat al 1976 i aposta per un nou model de desenvolupament urbanístic que respon a les noves necessitats de les ciutats que han de ser més eficients, cohesionades, naturals, sostenibles, equilibrades i justes.

Tot i que pot semblar un tema massa tècnic i allunyat, el PDUM afectarà a la vida quotidiana de la ciutadania de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en àmbits com la mobilitat, la cohesió social i l’habitatge, la infraestructura verda, el desenvolupament social i econòmic o els cicles de matèria i d’energia, entre d’altres. El Pla preveu 120.000 habitatges assequibles, 15 noves àrees de centralitat, 240 km d’avingudes metropolitanes i 870 km d’eixos verds, entre molts altres aspectes.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?