El Pla Director de Lectura de Cerdanyola va oferir 200 activitats l’any passat

035f0b772a03f455045ea960b0176ce7

Una vintena d’escriptors locals van presentar les seves obres durant el 2016
l Enguany continua en funcionament un any més el Pla Director de Lectura de Cerdanyola (PDL) amb un programa d’accions i activitats enfocades a fer que la literatura formi part de l’essència de la ciutat. De nou escriptors, llibreters i administració tornen a treballar de forma conjunta per aconseguir connectar la literatura amb els lectors. Durant el 2016 van ser 200 les activitats englobades al PDL amb l’objectiu de fomentar la lectura de diferents tipus i en combinació amb diverses disciplines.

10 anys de Cafè amb lletres i 118 escriptors
El programa estrella del PDL, el Cafè amb lletres, celebrarà durant el 2017 el seu 10è aniversari. Durant aquests anys han participat en les sessions mensuals del Cafè amb lletres 118 escriptors/es de literatura catalana i fins al mes de maig seran cinc escriptors/es més d’actualitat i qualitat els que visitin Cerdanyola. Entre ells, el pedagog i escriptor local Jaume Cela amb el seu llibre ‘El meu pare és una pissarra’ (Premi Barcanova 2016) i l’escriptora Lolita Bosch amb ‘La ràbia’ (Premi Roc Boronat 2016) en el que tracta el tema de bullying com a víctima del mateix. A més, com a resultat de l’interès que desperten les sessions del programa literari, ha nascut el Club de lectura-Cafè amb lletres, un espai que donarà l’oportunitat de seguir comentant el llibre presentat al Cafè amb lletres el dimecres següent de la celebració de la sessió mensual.

Escriptors locals

El PDL torna a incloure enguany la presentació de llibres d’escriptors locals amb l’objectiu de projectar les seves publicacions. Durant l’any passat es van realitzar una vintena de presentacions i sembla que la línia serà semblant enguany, segons informa un comunicat de l’Ajuntament. La presentació del llibre de poesia ‘El Priorat: Llicorella i Poesia’ de l’historiador local Miquel Sánchez i la poetessa de Montcada Elisa Riera.

La llibreria Èfora se suma al PDL

Enguany la Llibreria Èfora se suma al PDL amb un nou club de lectura de literATURA’T fantàstica, a càrrec de Toritaka Tokumi, i amb els Dilluns poètics amb l’objectiu de promoure el gènere de la poesia.

Premis Literaris 2017
Els Premis Literaris de Cerdanyola celebraran aquest any una nova edició amb la fita de seguir fomentant la creació literària en els diferents gèneres. L’Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona ja han convocat els Premis Literaris 2017 (XXII Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders, XXII Premi de Poesia Miquel Martí i Pol i VIII Premi de Narrativa Breu per a joves autors/es Caterina Albert). El termini de presentació d’obres originals està obert i finalitza el 13 de febrer. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?