El pla d’ERC per transformar Cerdanyola en una ciutat verda, humana i diversa

WhatsApp Image 2023-05-22 at 09.49.32

El pla de mandat 2023-2027, que és com anomena ERC el programa electoral,  recull 519 propostes, 787 incloent les de Bellatera.  “No és una llista de promeses sinó un projecte per transformar la ciutat” ha dit l’acaldable republicà, Albert Turon, segons  el qual el pla “serà la bíblia del grup municipal”.

ERC, que  aspira “liderar el govern que transformi Cerdanyola“ es compromet a tirar endavant el seu programa , cercant pactes i suports, tant si és primer grup de l’oposició, com governant.

“El món ha canviat però Cerdanyola s’ha quedat endarrere, i l’hem de posar en marxa perquè el futur és ara”, va constatar Turon en la presentació dissabte del programa al Museu d’Art de Cerdanyola. “Un resultat excel·lent ens permetrà aplicar el  pla de mandat”, va reblar l’alcaldable republicà, davant d’una setantena de persones a qui va demanar implicació.

Els candidats republicans 9, 8, 5, 4 i 3, Andreu Gaya, Susana López, Daniel Jovell, Gemma Estopà i Iñigo Enterria van intervenir per explicar diferents capítols: les propostes en sostenibilitat, per transformar l’economia al servei de les persones, en espai públic, drets socials i enfortiment democràtic.

El model de ciutat que ERC contraposa al “model caduc” actual es mou per una xarxa de carrils que connecten Cerdanyola, la UAB i les ciutats limítrofes i servei de bus per a tots els barris i entre les estacions de tren i ferrocarril; se sustenta en l’economia social i solidaria, el cooperativisme i el comerç de proximitat, l’atracció d’empreses de valor afegit i la formació ocupacional en sectors com la robòtica o la biomedicina; no hi ha barreres arquitectòniques als carrers, el civisme s’incentiva a través de la cooperació veïnal, i la seguretat amb mediació i prevenció en una ciutat inclusiva i cohesionada que vetlla per garantir els drets socials.

Gaya va parlar de suport a les comunitats energètiques, entre altres propostes d’economia verda. López va proposar una taxa per gravar les grans empreses de distribució, la reforma dels dos mercats i la construcció d’un tercer aparcament soterrat i altres de superfície. Jovell es va comprometre a fer un pla de xoc als barris per arranjar les voreres deteriorades, canviar lluminàries i millorar l’estat dels carrers, un pla de retirada d’amiant amb pressupost i calendari i a estudiar els cens d’ADN d’animals per evitar excrements als carrers. Estopà, de la construcció d’una residència pública i un centre de Dia per a gent gran, de noves activitats per aquest sector de la població i de xarxes de suport mutu, foment de l’associacionisme i el voluntariat. En educació, proposa passar dels consells actuals a el consell municipal d’educació, incloent agents com els esplais.

La  número 2, Isabel Cruz, va parlar de feminismes i de perspectiva de gènere transversal, mentre que  Mariona Agra i Gisela Hernández, de Jovent Republicà, van explicar les propostes d’habitatge social públic, ajudes al lloguer, una residència universitària municipal i lloguer gratuït per a joves d’equipaments municipals, entre altres.

La cultura i l’esport són eixos transversals de les polítiques d’ERC, va dir la regidora republicana Carme Pina. ERC vol potenciar-los enfortint el treball de les entitats i promovent el treball en xarxa per coordinar accions. Els republicans es proposen afavorir la trobada entre associacions amb un hotel d’entitats  i  facilitar l’accés a la cultura amb la creació de la targeta de descomptes Cerdanyola Cultura. Pel que fa a patrimoni, incidiran en la recerca històrica, posant en relleu el paper de la dona i editaran audioguies. Pina també va parlar de la pràctica musical amb sales d’assaig i concerts.

En esports, foment del treball en xarxes en centres escolars, clubs i entitats esportives; beques per la pràctica esportiva escolar i més visibilitat de l’esport femení. Revisió d’equipaments projectats com el CEM Riu Sec   per ampliar a waterpolo; pista d’Skate i pistes de tennis taula, entre altres.

El programa presentat és “fruit de la tasca i el coneixement de la ciutat del grup municipal, l’assembla local d’ERC i les aportacions de les entitats i ciutadans en les visites a diferents barris”, va destacar l’actual portaveu d’ERC, Helena Solà, que, després de 12 anys, tanca la llista d’ERC. —JJR

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?