El Piromusical, Beth i Bombai donaran el tret de sortida al Roser de Maig

juntes

El Parc del Turonet, el Parc Xarau i el centre de la ciutat seran les zones neuràlgiques d’una festa major que s’obrirà divendres amb el pregó de la Casa de Andalucía i la recuperació del piromusical. Els grans concerts els protagonitzaran Beth, Bombai, La Oreja de Van Gogh, La loca histèria, Fangoria i Nancys Rubias.

Després de dos anys, Cerdanyola tornarà a celebrar un Roser de Maig amb normalitat i sense cap restricció. La festa, que enguany té un pressupost d’uns 450.000 euros, recupera el Piromusical, incorpora un espai familiar diari al Parc Xarau i els grans concerts al Turonet els protagonitzaran Beth, Bombai, La Oreja de Van Gogh, La loca histèria, Fangoria i Nancys Rubias.

Activitats gratuïtes

Tot i que la festa es concentrarà del 29 d’abril al 2 de maig, els actes previstos es perllongaran fins al 19 de maig amb més d’un centenar de propostes. Totes les activitats són gratuïtes excepte l’espectacle Euphòria del mag Igor, la Nit de Cante Jondo o la presentació de Cromàtic Fresh, l’ensemble de l’escola que lidera el cerdanyolenc Llibert Fortuny. El regidor de Cultura, Oscar Pons, assegurava que serà una “festa de màxims” per recuperar les dues que no hem viscut amb normalitat. Per la seva banda, l’alcalde Carlos Cordón, destacava que el Roser de Maig 2022 serà la festa del retrobament per celebrar que la pandèmia va acabant i homenatjar les persones que ens han deixat. El batlle destacava que el pressupost de 450.00 euros és adequat per a una población com Cerdanyola. “És la nostra primera festa com a govern i hem volgut fer-la transversal i per a tots els publics”, destacava l’alcalde, que anunciava que s’han potenciat les activitats familiars amb un espai fix al Parc Xarau. Sobre el criteri d’elecció dels artistes que protagonitzaran els grans concerts, Cordón apuntava que s’han triat “dins de les possibilitats econòmiques que té l’Ajuntament” i tenint en compte que siguin homes i dones i que cantin en les dues llengues oficials del país.

Tret de sortida amb el pregó i el piromusical

Enguany l’entitat pregonera serà la Casa de Andalucía, que aquest any celebra el cinquantè aniversari. El divendres 29 d’abril i a partir de les 19 h es farà l’acte inaugural de la Festa Major a la plaça de Francesc Layret. Hi actuaran l’Agrupació Cultural Sardanista, la Colla Gegantera de Cerdanyola del Vallès i l’Esbart Sant Marçal. La Casa de Andalucía oferirà un petit ball abans de llegir el pregó. A partir de les 22h tindrà lloc el Piromusical al Parc del Turonet.

El Turonet, l’escenari dels grans concerts

El Parc del Turonet es consolida com l’espai dels grans concerts del Roser de Maig 2022. El divendres i a partir de les 22.15 h actuaran la cantant Beth i el grup Bombai. L’endemà i a partir de les 23.15 h serà el torn dels bascos La Oreja de Van Gogh i La loca histèria. I diumenge 1 de maig hi actuaran Nancys Rubias i Fangoria. Tots els concerts seran gratuïts. I divendres i dissabte, un cop acabin els concerts, hi haurà l’actuació de Dj’s a les barraques que les entitats muntaran al Parc del Turonet.

Qui són els artistes?

BETH: Cantant i actriu coneguda per la seva faceta musical (amb discs en castellà, anglès i català), i la seva participació i col·laboració en diferents programes i sèries de televisió. La Beth es va fer popular a partir de la seva participació en la segona edició del concurs Operación Triunfo, quedant tercera, i sent l’escollida pel públic per representar Televisió Espanyola al Festival d’Eurovisió de Riga (Letònia) el 2003 amb Dime, amb la qual va obtenir la vuitena posició. El seu darrer disc es titula Origen. Ofereix melodies purament pop, que t’atrapen des del primer moment… ja sigui perquè estan cantades amb delicadesa i alhora contundencia o perquè recorden a les arrels i influències de l’artista. Sempre cantades amb la seva veu esquinçada tan personal i característica. La majoria de les cançons del disc Beth les va escriure fa bastants anys. Totes amb el seu estil personal, cantades en català, castellà i anglès.

BOMBAI Bombai són Javi (Voz), Vicente (Guitarra Eléctrica) i Ramón (Guitarra Acústica), tres amics amb molta passió i anys de música a l’esquena que es van ajuntar a compondre cançons amb la idea de formar un grup que reflectís els seus gustos i influències , les quals van des del pop-rock fins al reggae o música més independent. Els seus temes reflecteixen alegria i il·lusió, sense parany ni cartró. El grup valencià Bombai es dóna a conèixer al gran públic amb el seu single “Solo si es contigo”, un tema fresc i positiu amb un so pop-rock i un toc reggae molt cuidat que ha comptat amb la col·laboració de la cantant extremenya Bebe. Composta per Bombai, gravada als MG Estudios de Madrid, i produïda per José Luis De La Peña, Juan Guevara i Felipe Guevara, “Solo si es contigo” reflecteix la imatge única i personal del grup. Els projectes musicals i audiovisuals en què treballa el grup actualment van lligats a uns valors determinats. Bombai utilitza la música com a vehicle conductor d’un missatge que busca fer millor el món on vivim.

DIVENDRES 29 D’ABRIL

A partir de les 18 h

MERCAT MODERNISTA

Av. de Sant Iscle, c. de Francesc Layet, pl. de l’Abat Oliba i c. de Sant Martí

19.00 h

OBERTURA DE LA FESTA I PREGÓ. A càrrec de la Casa de Andalucía (50 aniversari). Amb les actuacions de: Agrupació Cultural Sardanista, Colla Gegantera de Cerdanyola, Esbart Sant Marçal i Casa de Andalucía

Pl. de Francesc Layret

A partir de les 21 h

ESPAI BARRAQUES AL TURONET

22 h

ESPECTACLE PIROMUSICAL

Parc del Turonet

22.15 h GRANS CONCERTS AL TURONET

BETH

BOMBAI

I en acabar DJ a Barraques

           

LA NIT DEL XARAU

22.15 h Concert  de MEDALLA

LA MARTINADA

00:00h DALTON BAND

02:00h DJ EROS

Organització: Comissió de Festes Sant Martí

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?