El PEM Guiera tindrà un ple extraordinari la setmana vinent

0ee70163e29bae5db9d4be0d088a4c1c

PSC, ERC, C’s i PP convoquen una sessió  extraordinària que, segons Compromís, tindrà lloc la setmana vinent

Els grups municipals del PSC, ERC, C’s i PP registraven la setmana passada una instància per a la celebració d’un ple extraordinari i urgent en el que s’aprovaran el eixos bàsics de la solució als diferents temes que té pendents el PEM Guiera. Els grups proposants volen deixar clara la seva voluntat que es puguin sumar a aquest acord totes les forces polítiques que així ho considerin perquè “la situació no podia continuar com fins ara”.

La proposta d’acord que fan els quatre grups aborda, entre d’altres, la licitació de serveis, la inversió en millores, la liquidació del període d’intervenció municipal 2014-2016 o el valor de reversió. “La incapacitat de l’alcalde per aconseguir acords estava portant al PEM Guiera a una situació de risc que l’oposició ha volgut evitar amb aquesta mesura”, asseguren les quatre formacions en un comunicat on anuncien que, des de la seva posició i amb els instruments que els hi permet la llei, comencen des d’aquest mateix moment “a governar Cerdanyola i a garantir el seu futur”.

COMISSIÓ DE SEGUIMENT

D’altra banda, Compromís anunciava en un comunicat que el ple extraordinari es realitzarà la setmana vinent i que ahir dimarts es reuniria la Comissió de seguiment de les concessions gestionades per la Federació Catalana d’Handbol (FCH), entre elles el PEM Guiera, per intentar arribar a acords definitius. La formació que governa la ciutat assegura que ha incrementat la freqüència de les reunions amb els grups de l’oposició i ha promogut reunions conjuntes amb tots ells i amb la presència dels tècnics responsables. Segons el grup, en el cas del PEM Guiera “existeix l’acord ampli per materialitzar les solucions en tots els fronts oberts” i arribats a aquest punt, entenen que “tots els possibles obstacles i dubtes que tenia part de l’oposició han estat resolts o estan en vies de resoldre’s”. El col·lectiu apunta que la insistència de PP, ERC, C’s i PSC de realitzar un ple extraordinari es “traduirà en una actitud responsable que finalment permeti desencallar temes com la liquidació de la intervenció que el govern porta tres mesos portant al Ple per a la seva aprovació”.

EL PDECAT DEMANA UN ACORD POLÍTIC PREVI

Finalment, el Partit Demòcrata (PDECAT) feia public un comunicat on explicava que no ha signat la petició del Ple extraordinari perquè considera que, sense un acord previ que garanteixi l’aprovació de la solució per Guiera (liquidació de la intervenció, valor de reversió de la concessió i model de gestió), no té sentit convocar-lo.

Tot i que bona part del text proposat pel PSC, ERC, C’s i PP “correspon a la solució plantejada pel Partit Demòcrata”, la introducció d’una esmena del PSC que demana un nou informe conjunt de Secretaria i Intervenció “no respon a altra cosa que demorar la solució al problema”. El Partit Demòcrata creu que “forçar un ple extraordinari i que aquest acabi sense un acord de solució seria fer un ridícul espantós a més de malversar els diners dels ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola”. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?