El PDECAT posa sobre la taula una proposta per evitar el crematori

007f7dcc1de776ae0fbd86ceae8656ad

La proposta de la formació passa ampliar en cinc anys el contracte entre l’Ajuntament i la funerària Truyols per construir i gestionar els Serveis Funeraris

Volen un tanatori i la reforma del cementiri, però estan en contra del crematori. El Partit Demòcrata (PDECAT) també s’oposa a la solució per evitar la seva construcció que va plantejar el govern municipal -estimar el recurs de reposició presentat per ERC al 2014 contra la decisió de firmar el contracte amb una resolució d’alcaldia i no pel Ple Municipal que va ser inadmès- i la seva proposta passa per ampliar en cinc anys el contracte entre l’Ajuntament i la funerària Truyols per construir i gestionar els Serveis Funeraris de Cerdanyola.

EL GOVERN ASSEGURA QUE LA PROPOSTA DE CIU SUPOSA PREVARICAR

“Allargar 5 anys més l’adjudicació, que actualment és de 40 anys, suposa 8 milions més d’ingressos per a l’empresa, la mateixa quantitat que es perd quan es treu el crematori del projecte”, explica el portaveu de CiU, Josep Grau. La formació assegura que amb aquesta proposta es manté “l’equilibri econòmic del contracte” sense superar el marge legal de modificació del 10%. Per contra, en declaracions a Cerdanyola Ràdio la regidora de Serveis Funeraris, Helena Solà, assegurava que la proposta de CiU “significaria prevaricar perquè supera la modificació del contracte en més d’un 10%” ja que es tracta d’una “doble modificació que suma els percentatges de canvi del contracte i pot arribar al 30% del contracte”. En aquest sentit, la regidora Encarna Linares, destacava que la solució proposada pels convergents és “el risc menor amb el panorama que tenim”, ja que les altres opcions que hi ha actualment sobre la taula són complir el contracte d’adjudicació que inclou el crematori o entrar en contenciosos judicials entre l’empresa i l’Ajuntament. “Amb el risc que s’hagi de mantenir el contracte i a sobre indemnitzar l’empresa”, concretava Linares.

TAULA DE TREBALL
L’objectiu de la presentació d’aquesta proposta és que es crei una taula de treball amb el consistori -serveis jurídics, econòmics i de contractació- i la funerària Truyols per treballar una modificació del contracte del tanatori que no inclogui el crematori. “Creiem que hi ha marge per treballar en una modificació que no sigui substancial”, remarcava el portaveu de CiU. Des del PDECAT creuen que l’informe dels serveis econòmics es limita a suprimir el crematori del contracte dels serveis funeraris sense incorporar res més: “Ens sembla que el govern actual no té ganes de trobar solució, si treuen el crematori i no s’incorpora cap element que pugui compensar econòmicament la pèrdua de facturació del crematori estem en una desviació del 13%”.

TRUYOLS NO VOL RENUNCIAR A UN CONTRACTE QUE JA TÉ ADJUDICAT

El regidor Marc Costa apuntava que la funerària Truyols està disposada a renunciar al crematori, “però no a un contracte” que ja té adjudicat. A més, Costa alertava que la degradació del cementiri es pot anar agreujant si la situació continua sense desencallar-se. “L’única via possible per tenir un tanatori sense crematori i una reforma del cementiri és treballar sobre aquest contracte”, insistia Grau. – N. Ferrer

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?