El parc infantil de la Plaça Doctor Moragas estrena jocs de realitat augmentada

WhatsApp Image 2023-07-17 at 09.27.59

La renovada plaça Doctor Moragas és la primera de Cerdanyola que compta amb un parc infantil amb jocs interactius basats en realitat augmentada. L’espai de joc interactiu perquè els més petits aprenguin i comparteixin la tecnologia a l’aire lliure es va estrenar amb una activitat de dinamització – a càrrec de Breincosmartplay- divendres passat.

“Hem volgut innovar amb aquests jocs, que s’han posat al costat de jocs clàssics com els gronxadors, alguns adaptats a persones amb dificultats de mobilitat”, explicava la regidora de Planificació Urbanística, Eulàlia Mimó, que avançava que si aquests jocs tenen bona acollida, l’Ajuntament podria incorporar-los en altres espais que s’hagin de remodelar en un futur.

El telèfon mòbil pot tenir molt protagonisme o cap en aquesta activitat

L’àrea de jocs és totalment accessible i poden jugar nens i nenes de totes les edats, encara que els jocs estan recomanats a partir dels 3 anys. L’activitat pot estar tutelada per un o diversos adults que utilitzen els seus smartphones/tauletes com una eina de joc, però també es pot utilitzar l’àrea de jocs sense necessitat. L’activació de l’aplicació es fa mitjançant l’escaneig dels codis QR presents a cadascun dels taulers. La primera vegada que s’accedeix mitjançant el lector de codis QR es podrà descarregar el joc a través d’App Store o Google Play Store. El telèfon mòbil pot tenir molt protagonisme o cap en aquesta activitat, ja que els jocs poden anar des de saltar de casella a casella sense ni tan sols utilitzar el dispositiu, fins a la combinació amb realitat augmentada. Els nens i les nenes poden interactuar i fer-se fotos amb aquells objectes virtuals que trobin, i els guanyadors de cada partida podran fotografiar-se en un pòdium virtual amb trofeus invisibles a la vista humana, però reals des de la pantalla del mòbil. Els jocs són senzills, plantegen reptes tant físics com cognitius i busquen fomentar el joc cooperatiu, l’empatia, la solidaritat i el desenvolupament físic i intel·lectual.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?