El Parc de l’Alba es converteix en el hub de data center més gran de Catalunya

220316_parc_alba_mipim.jpg_1458780943

El Parc de l’Alba s’ha convertit en el hub de data center més gran de Catalunya amb l’adjudicació d’una parcel.la a l’empresa Panattoni on ubicar un centre de processament, emmagatzematge i distribució de dades (CPD). Així ho ha anunciat el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, aquest matí en l’acte de presentació del Parc de l’Alba celebrat a MIPIM, la principal fira immobiliària internacional que s’està celebrant aquesta setmana a Cannes.

“Avui mostrem la potència d’una de les àrees en les quals Catalunya posa el focus per als propers anys. Volem ser una nació digital i avui hem signat l’adjudicació  del major Centre de Processament de Dades de Catalunya, convertint el Parc de l’Alba en el hub de Data Center més important del país”, ha assegurat Puigneró. El vicepresident ha participat en l’acte junt amb la directora de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Mercè Conesa; i l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. “Una gran notícia pel present i el futur de la ciutat”, destaca el batlle, que explica que formant part novament de la delegació ‘Barcelona Catalonia’ en aquesta fira immobiliària global han tornat a parlar de Cerdanyola en la recerca de més inversions com aquestes que puguin arribar a la ciutat: “És un honor tenir l’oportunitat de mostrar-la al món, posant-la al mapa a nivell internacional perquè el fruit de tot això la converteixi en un lloc millor on viure”.

L’INCASÒL ha adjudicat a les empreses Panattoni i Impar Capital dues parcel.les on construiran un CPD i una residència d’estudiants

L’INCASÒL ha adjudicat dues parcel·les a la proposta conjunta presentada per Panattoni Europe i Impar Capital per un valor total de 36,60 milions d’euros. Es tracta de les primeres parcel·les que es venen del sector després de l’aprovació de la modificació del Pla director urbanístic del Centre Direccional,

Panattoni i Impar Capital s’han presentat conjuntament al concurs restringit convocat per l’INCASÒL però cadascuna desenvoluparà el seu projecte de manera independent. Ambdues han adquirit 79.573 m2 de sostre situats en el Parc de la Ciència i preveuen una inversió que supera els 150 milions d’euros.

La multinacional americana Panattoni ha adquirit una parcel.la de 68.058,56 m2 de sostre per valor de 30,67 milions d’euros on construirà un centre de processament de dades. L’empresa ha anunciat que invertirà uns 100 milions d’euros en l’edificació del que preveu sigui el centre de processament de dades més gran de Catalunya. Panattoni és un dels grans proveïdors d’oportunitats d’ inversió en tota Europa en projectes industrials i logístics.

Impar Capital, per la seva part, ha adquirit una parcel.la de 11.514,74 m2 de sostre per un import de 5,93 milions d’euros on construirà una residència d’estudiants amb capacitat per a 357 places. L’empresa preveu invertir 5,93 milions d’euros en el que serà el seu primer centre a Catalunya. Impar Capital són especialistes en la promoció i consultoria d’inversió immobiliària enfocada en la promoció, construcció, adequació i desenvolupament d’ habitatges i locals comercials en les millors zones d’ Espanya.

Participació a MIPIM

El vicepresident Puigneró ha encapçalat la delegació de la Generalitat de Catalunya a la fira immobiliària MIPIM. En el transcurs de la seva vista s’ha reunit amb Catalonia Trade & Investment i el Cluster PropTech Barcelona Catalonia, integrada per startups de l’ecosistema PropTech català i internacional.

La Generalitat, a través d’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) participen des de fa 15 anys sota el paraigües Barcelona Catalonia en fires internacionals per  promocionar models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. A l’edició d’enguany de MIPIM que s’està celebrant a Cannes fins el proper divendres 18 de març, hi participen més de 3.800 empreses provinents de 100 països i està previst que s’hi realitzin 480 conferències i ponències en les quals assistirà un públic principalment inversor, juntament amb directors generals i alts càrrecs professionals.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?