El nou edifici Ripoll del Parc Taulí ja és una realitat

IMG_4283

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, han inaugurat el nou edifici Ripoll del Parc Taulí, construït per ampliar i modernitzar l’hospital i fer front als reptes de la pandèmia de la Covid-19 i l’etapa de post-pandèmia. L’equipament ja està enllestit i està previst que els primers pacients s’hi puguin traslladar el 13 de juny.

El nou edifici està situat a la zona nord del Parc Taulí, darrere l’edifici que acull l’hospitalització (Edifici Taulí) i fent façana amb el riu Ripoll. Disposa de 96 llits; 32 llits de semicrítics a la primera planta; 32 llits d’hospitalització quirúrgica a la segona i 32 llits més d’hospitalització pediàtrica a la tercera. Ha suposat una inversió de 20 milions d’euros.

Un cop acabat l’edifici Ripoll es continuarà amb el projecte d’ampliació i modernització de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. El projecte comprèn l’ampliació de la capacitat assistencial amb el creixement estructural fix de llits crítics, l’ampliació de l’actual bloc quirúrgic i el creixement del servei d’urgències. També està prevista la reforma de les plantes 2 i 4 de l’hospital; així com noves consultes externes de pediatria i noves sales d’endoscòpies.

En aquest projecte d’ampliació destaca el nou edifici Frontal Gran Via, que acollirà el servei d’urgències a la planta baixa, l’ampliació i reforma de l’UCI a la planta primera i l’ampliació del bloc quirúrgic amb 8 quiròfans a la planta segona. Aquest edifici té previst iniciar l’activitat el quart trimestre de 2023.

El director general del Parc Taulí, Joan Martí, ha assenyalat que “amb el nou edifici Ripoll guanyem en funcionalitat i eficiència, a banda d’incrementar el nombre de llits”. Martí ha agraït a Generalitat, al Departament de Salut i al CatSalut aquest esforç inversor i sobretot la confiança en el Parc Taulí.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?