El nou Baltasar Revolt arriba al mercat de l’automòbil superesportiu elèctric

DSC_1337

El cerdanyolenc Baltasar López s’ha capbussat de ple al mercat de l’automoció superesportiva elèctrica amb el llançament d’un nou model de cotxe 100% elèctric sota una nova firma d’esportius de luxe: el Revolt de la casa Baltasar, en honor al seu fundador. Aquesta marca pretén revolucionar un sector dominat per Tesla i Porsche, presentant un vehicle comparable en potència però més lleuger, i amb una velocitat d’acceleració instantània que permet arribar als 100 km/h en 2,5 segons. A més, el cotxe s’ha desenvolupat íntegrament a Catalunya amb tecnologia pròpia de l’empresa i es fabricarà exclusivament al Parc Tecnològic del Vallès (PTV).

El plantejament es va començar a gestar l’any 2011, però Baltasar López va optar per mantenir-ho en secret fins al dia de la inauguració per assegurar-se i “no fer un pas enrere en tipus de projectes així que solen no quallar”. L’emprenedor ha fet una aparició estel·lar al món de les firmes de cotxes, però carrega anys d’experiència al sector de la mobilitat sostenible. Entre 2014 i 2015 va fundar l’empresa fabricant de bateries elèctriques Millor Battery, i el sistema de recàrrega de vehicles elèctrics Enchufing. Dues firmes que van permetre a López aconseguir desenvolupar la maduresa tecnològica suficient per crear Baltasar, el seu gran projecte. “Si fa deu anys haguessin existit bateries i punts de càrrega amb tan bons resultats, tot s’hagués accelerat”, segons López.

Precisament, un dels elements que fan del Revolt un automòbil trencador al sector és l’autonomia de fins a 600 km que ofereixen les bateries de Millor Battery. A més, la velocitat de càrrega permet aconseguir 100 km d’autonomia en 5 minuts. Però les bateries acostumen a afegir un pes al vehicle de prop de 2000 kg, fet que limita molt el dinamisme i la velocitat. En això també s’ha desmarcat Baltasar, que ha aconseguit alleugerar el cotxe fins als 770 kg. Amb un pes reduït a la meitat i 500 cavalls de potència, el Revolt presenta excel·lents prestacions.

El vehicle combina dos models de cotxe a priori oposats; l’habitacle i el volant imiten el disseny d’un Fòrmula 1, però incorpora també elements propis dels models tradicionals, com el clàxon, les llums i el fet que les rodes estiguin amagades pel xassís. Així, el cotxe està principalment pensat per circular en circuit, tot i estar homologat per poder-se pilotar al carrer. Al marge del tipus del tipus de carretera, Baltasar López promet als seus clients que gaudiran d’aquest model “especialment enfocat en l’experiència i el plaer de la conducció”.

Baltasar és una marca registrada a escala mundial i llençada al mercat internacional, per tant el Revolt s’ha adaptat a les necessitats de clients d’àmbit global. Un perfil destacable de comprador és aquell que practica l’automobilisme a circuits, un esport que tradicionalment és més popular a Finlàndia o Argentina. Però el Revolt pot ser pilotat per qualsevol persona “aficionada de l’electromobilitat que vulgui experimentar el més radical”, assegura López.

El trident en mobilitat sostenible que formen Baltasar, Enchufing i Millor Battery fan de la nova firma un projecte amb solidesa que podria augurar un bon futur per Baltasar López al sector. Però sent fidel al seu logo, les inicials de ‘Carpe Diem’ (viure el moment), López prefereix no establir metes i seguir avançant en aquesta la seva passió: “Fem negoci per poder fer cotxes, i no pretenem ser la pròxima SEAT. Però sí volem ser un referent dels superesportius de luxe”. – Nora Muñoz

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?