El Nadal arriba a Cerdanyola

portada3

Tot i que des del consistori s’havia convidat a seguir l’encesa de llums virtualment a través de les xarxes socials, la realitat és que ahir a la tarda centenars de persones omplien la plaça de Francesc Layret. Inicialment l’acte havia d’allargar-se trenta minuts, però finalment es va reduir al “màxim possible” per la pluja i una aglomeració que continuava malgrat que per megafonia s’havia recomanat en diverses ocasions que la gent marxés o mantingués les distàncies. “No esperàvem que vingués tanta gent, però s’ha demostrat que la gent té moltes ganes de tenir una mica d’il·lusió en aquestes èpoques nadalenques”, destacava l’alcalde Carlos Cordón.

Cerdanyola ja s’ha vestit de Nadal per mantenir l’esperit d’aquestes dates als carrers de la ciutat. Les llums nadalenques tornen a lluir a les places Abat Oliba, Constitució, Pla de les Alzines i Estatut, als carrers Reis, Santa Anna, Foment, Francesc Layret, Sant Martí, Sant Ramon i Sant Antoni, a les avingudes Catalunya, Primavera, Espanya i Canaletes i al passeig Cordelles. A més, aquest any s’il·luminarà la carretera de Barcelona i el carrer de Santa Marcel·lina.

També s’han instal·lat arbres de Nadal il·luminats a les places Josep Viladomat (antiga biblioteca) i Francesc Layret (davant de l’Ajuntament) i s’il·luminaran les façanes de la Biblioteca Central, l’Ajuntament, el Museu d’Art i el Mercat Serraperera.

Espais màgics de llum i personatges nadalencs a diferents punts de la ciutat

D’altra banda, s’han col·locat espais màgics de llum i personatges nadalencs a diferents punts de la ciutat. Les persones que els trobin i vulguin podran fotografiar-se en ells. Pròximament donarem a conèixer el programa d’activitats de Nadal, que pot variar en funció de les mesures de prevenció de la COVID19 vigents en cada moment. “Encarem la campanya de Nadal amb la motxilla d’un any molt difícil per a la ciutat i per molta gent, però crec hem de portar una mínima il·lusió a molta gent que ho està passant malament i que necessita d’aquesta època de l’any per tirar una mica endavant amb l’esperit i passar-ho una mica millor”, valorava Cordón, que recordava que des del principi el govern municipal ha defensat que “malgrat la situació, havíem de fer un esforç perquè la ciutat encara estigués més maca”.

Els eixos comercials seran d’ús exclusiu per als vianants els caps de setmana

Coincidint amb amb la posada en marxa de la campanya de Nadal a la ciutat, des de l’Ajuntament de Cerdanyola s’ha decidit tornar a reservar per a les persones alguns dels carrers principals i alhora eixos comercials de la ciutat. Així, els carrers de Sant Ramon i de Francesc Layret i també l’avinguda de Catalunya es convertiran a partir del divendres 27 de novembre i durant els caps de setmana en espais exclusivament per a les persones. Aquestes vies quedaran tallades al trànsit entre els divendres a les 17h i els diumenges a les 22h. Els veïns i veïnes residents a les zones tancades a la circulació podran seguir accedint als seus pàrquings si és necessari.

Amb aquesta mesura “es pretén que els carrers amb una major afluència de persones per tractar-se d’eixos comercials, puguin ser utilitzats per la ciutadania de forma segura i garantint les distàncies de seguretat interpersonal”, s’assegura des del consistori. Aquesta mesura es mantindrà en vigor fins a nou avís i vol servir també per donar suport al comerç local coincidint amb les festes de Nadal.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?